Gyógyultan érkezett és időben

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.09.21. 00:00
Címkék
Szezonbeli nyolcadik tétmeccsén a hetedik vereségét volt kénytelen elkönyvelni az Everton, ezúttal az Arsenal stadionjában. A bajnokságban az ötből négy zakó csupán az utolsó előtti helyre elég - úgy tetszik, végképp tovatűnt a nagy reményekre jogosító 2004-2005-ös forma.
Sol Campbell (szemben) nem véletlenül öleli kebelére Jose Antonio Reyest
Sol Campbell (szemben) nem véletlenül öleli kebelére Jose Antonio Reyest
Sol Campbell (szemben) nem véletlenül öleli kebelére Jose Antonio Reyest
Sol Campbell (szemben) nem véletlenül öleli kebelére Jose Antonio Reyest
Sol Campbell (szemben) nem véletlenül öleli kebelére Jose Antonio Reyest
Sol Campbell (szemben) nem véletlenül öleli kebelére Jose Antonio Reyest
Tegyük hozzá, az előző idény sem volt csupa móka és kacagás, az utolsó előtti bajnokin például 7-0-ra maradtak alul David Moyes tanítványai, éppen a Highburyben. Ahhoz képest a mostani kétgólos kudarc valóságos népünnepély, és ezt távolról sem a káröröm mondatja velünk: mint alább kiderül, maguk az érintettek is hasonlóan vélekednek.

A 11. percben José Antonio Reyes jobb oldalról beívelt szabadrúgására a sérüléséből most visszatérő Sol Campbell emelkedett a legjobban, és Nigel Martynt megelőzve befejelte a vezető gólt.

A hazai szurkolók már ekkor a nevét skandálták, hanem az Arsenal 31 éves védője nem elégedett meg ennyivel (érthető, ott ült a lelátón a fizikai állapotára roppant kíváncsi Tord Grip, a válogatott másodedzője). Az első fél óra végén Reyes következő szabadrúgását is bebólintotta, sőt később csak centikkel maradt le a spanyol újabb labdájáról.

A második félidőben Robin van Persie kapufát lőtt, Fredrik Ljungberg a lécet találta el, vagyis az egyébként sérülésektől sújtott evertonosok tényleg örülhettek az eredménynek. "Nem feltartott kézzel mentünk ki a pályára, de láttam, hogy az elmúlt hét megfogta a játékosaimat" - mondta a lefújás után Moyes, arra utalva, hogy miután a csapat elbukott a BL-selejtezőben, a minap az UEFA-kupa első fordulójának odavágóján 5-1-es vereséget szenvedett a Dinamo Bucurestitől.

James McFadden, az együttes csatára azt emelte ki, hogy "míg legutóbb szégyenkeznünk kellett, erre most semmi okunk". Igaza lehet, de ettől még tény, hogy a liverpooli egylet már tíz bajnoki óta nem tud pontot szerezni az Arsenal otthonában.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

A Ligakupa második fordulójában esélyesként lépett pályára a Buzsáky Ákost is soraiban tudó Plymouth a negyedosztályban vitézkedő Barnet otthonában. A magyar légiós teljesítményére nem lehet panasz, hiszen betalált a hazai csapat kapujába, azonban ez sem volt elegendő a továbbjutáshoz.

A 6. forduló záró mérkőzésén:
Arsenal-Everton 2-0 (S. Campbell 11., 30.)

LIGAKUPA
2. forduló (a győztesek továbbjutottak):
Barnet (IV. osztályú)-Plymouth (II.) 2-1, West Bromwich-Bradford (III.) 4-1, Burnley (II.)- Barnsley (III.) 3-0, Cardiff (II.)-Macclesfield (IV.) 2-1, Grimsby (IV.)-Tottenham 1-0, Leicester (II.)-Blackpool (III.) 2-1, Mansfield (IV.)-Southampton (II.) 1-0, Norwich (II.)-Northampton (IV.) 2-0, Rotherham (III.)-Leeds (II.) 0-2, Scunthorpe (III.)-Birmingham 0-2, Sheffield Wednesday (II.)-West Ham 2-4, Wycombe (IV.)-Aston Villa 3-8, Yeovil (III.)-Millwall (II.) 0-2
A Gillingham (III.)-Portsmouth, a Shrewsbury (IV.)-Sheffield United (II.) , a Sunderland-Cheltenham (IV.), a Watford (II.)-Wolverhampton (II.), a Wigan- Bournemouth (III.), a Crystal Palace (II.)-Coventry (II.), a Charlton-Hartlepool (III.) és a Reading (II.)-Luton (II.) mérkőzés lapzártánk után ért véget, a többit pedig ma játsszák. ---- R ---- V
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik