Chelsea: 100 év uralom?!

Vágólapra másolva!
2005.10.21. 10:23
Címkék
Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa a világ legeredményesebb és legsikeresebb klubját szeretné felépíteni, amely az elkövetkező 100 évig felülmúlhatatlan lesz.
Az orosz milliárdos a klub legújabb kiadású könyvének (Chelsea FC: The Official Biography - Chelsea FC: A klub hivatalos története) előszavaként azt írja, hogy egyesülete jó úton halad afelé, hogy minden idők legsikeresebb klubja legyen.

"Minden, amit eddig elértünk azt mutatja, jó irányban haladunk. Remélem a Chelsea kékes lendülete nem törik meg és egy olyan erős alapokon nyugvó remek együttest építünk, amely eredményeit 100 évig senki nem tudja majd felülmúlni" - írja Abramovics a könyvben.

"Amikor bekerültem a Chelsea életébe, nem is gondoltam, hogy ilyen izgalmakkal jár klubtulajdonosnak lenni egy futballcsapatnál. Remélhetőleg ebben a szezonban a bajnoki cím megvédése mellett már a Bajnokok Ligájában is eljutunk a döntőig".

Az orosz vállalkozó 2003 nyarán vásárolt többségi tulajdonrészt magának 206 millió euróért (mintegy 52 milliárd 470 millió forint), majd azóta megközelítőleg 353 millió eurót (89 milliárd 950 millió forint) költött a csapatépítésre.

Az eredmény nem maradt el, a dél-londoni gárda 2005 nyarán 50 év után ismét bajnok lett, a klub történetében másodszor, a Bajnokok Ligájában az elődöntőig menetelt - ott a későbbi győztes Liverpool megállította a riválist - , valamint megnyerték az angol Ligakupát is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik