PSG: a klub tulajdonosai PL-csapatot vennének – sajtóhír

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 15:21
null
Nasszer al-Kelaifi PL csapatot is venne (Fotó: Getty Images)
A BBC szerint a Paris Saint-Germain tulajdonosai és a Qatar Sports Invesment (QSI) vizsgálják annak a lehetőségét, hogy kisebbségi részesedést vásároljanak egy angol élvonalban (Premier League) szereplő klubban.

A PSG és a QSI elnöke Nasszer al-Kelaifi előző héten Daniel Levyvel, a Tottenham elnökével találkozott Londonban. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Manchester Unitedet birtokló Glazer család vizsgálják a klub eladásának lehetőségét. Emellett a Liverpoollal kapcsolatban is köztudott, hogy a tulajdonos nyitott a klub eladására.

A QSI hangsúlyozta, hogy a Tottenham elnökével való találkozó nem jelenti azt, hogy a QSI részesedést szerezne a londoni csapatból. A katariak esetében nem valószínű a teljes csapatvásárlás, mert ahhoz a PSG eladására lenne szükség. Ugyanis az UEFA szabályai megakadályozzák, hogy egy tulajdonosnak több klubja legyen.

A szabályok szerint „egyetlen természetes vagy jogi személy sem rendelkezhet ellenőrzéssel vagy befolyással egynél több klub felett”.

Az UEFA az ellenőrzést vagy befolyást a következőképpen határozzák meg:

– a részvényesek szavazati jogainak többségének birtoklása,
– a klub igazgatási, irányító vagy felügyelő testülete tagjainak többségét kinevezhetik vagy leválthatják,
– a klub más részvényeseivel kötött megállapodás alapján a részvényesek szavazati jogainak többségét egyedül ellenőrző részvényesnek lenni,
– bármilyen módon döntő befolyást gyakorolni a klub döntéshozatali folyamatára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik