Edin Terzic: Az álom még nem ért véget

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 07:10
Edin Terzic szerint a Dortmund álma még nem ért véget (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, elsőként a Paris Saint-Germaint oda-vissza legyőző német Borussia Dortmund jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája június 1-jén, a londoni Wembleyben rendezett döntőjébe. A mérkőzés után Edin Terzic rendkívül büszke volt csapatára, míg Luis Enrique szerint a PSG-nek nem volt szerencséje sem, hiszen a visszavágón 30 lövéssel – és közte négy kapufával – próbálkoztak Kylian Mbappéék, de a párharcot mégis szerzett gól nélkül zárták.

„Az Eindhoven elleni első meccs előtt beszéltük, hogy rövid lehet az utazás Londonban. Akkor még sokan tanácstalanok voltak. Az előző idényben az utolsó fordulóban, hazai pályán veszítettük el a bajnokságot, szóval örülök, hogy valamit vissza tudtunk adni a szurkolóknak azzal, hogy döntőben vagyunk” – kezdte értékelését Edin Terzic, a Borussia Dortmund vezetőedzője.

„Ha csak egy szót kellene keresnem, az a büszkeség lenne. Ez rendkívül büszke pillanat számunkra. Büszke vagyok a stábomra, a csapatomra, a klubra, de az álom még nem ért véget” – tette hozzá.

„Sokat szenvedtünk, de vendégként nagyon jó játékot mutattunk egy olyan csapat ellen, amely nagyon erős, gyors és mozgékony támadásban, de az elődöntő egyik mérkőzésén sem kaptunk gólt. Ez hihetetlen és kiemelkedő dolog” – húzta alá Edin Terzic.

„Úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten jutottunk be a döntőbe. Azért jöttünk ide, hogy szembeszálljunk egy olyan csapattal, amelynek rengeteg jó tulajdonsága van. Ez a csapatmunkának köszönhető és egy kis szerencsének is” – jegyezte meg a Dortmund edzője, utalva arra, hogy a PSG a párizsi visszavágón négy kapufáig jutott és 30 kapura lövése ellenére sem tudott gólt szerezni – mindkettő rekord a BL történetében.

A Dortmund mestere már a döntős ellenfelekre is kitért, hiszen szerdán derül ki, hogy a Real Madrid vagy a Bayern München lesz a riválisuk a Wembleyben.

„Tudom, hogy nem mi leszünk a favoritok. Bármelyik csapattal is találkozunk, extrém nehéz dolgunk lesz. De ez csak egy meccs és azon bármi megtörénhet, ezt szeretnénk bizonyítani” – emelte ki.

Luis Enrique szerint a szerencse sem volt mellettük a Dortmund elleni párharcban (Fotó: Getty Images)

„Mindenekelőtt a szomorúság a legfőbb érzés, ami bennem van. Nem voltunk rosszabbak a két meccsen. A futball furcsa játék, néha igazságtalan, nem tudtunk gólt szerezni annak ellenére, hogy több mint harminc lövésünk volt, de a meccseket csak úgy tudod megnyerni, ha gólt szerzel, nem a kapufát találod el. Tetszett, amit a csapatomtól láttam. Igazi csapatszellem. Mindent beleadtak és a szurkolók is hihetetlenek voltak. Remélem, ez a kapcsolat a továbbiakban is megmarad. A játékosok mindent megtesznek ezért a mezért, de ismétlem, gratulálnunk kell annak a csapatnak, amely döntőbe jutott” – mondta a Paris Saint-Germaint irányító Luis Enrique, aki szerint csak a szerencse miatt tehetne szemrehányást csapatára.

„A meccsek után soha nem szoktam beszélni a játékosokkal, de most kivételt tettem. Egyénileg beszéltem velük, mert fontos tudniuk, hogyan lehet nyerni, de azt is, hogyan kell veszíteni, mert így tudunk példát mutatni a gyerekeknek” – tette hozzá Luis Enrique.

Kylian Mbappé elismerte, ő is felelős azért, hogy a PSG nem tudott gólt szerezni a Dortmund elleni párharcban (Fotó: Getty Images)

„Gólt kellett volna szereznünk. Voltak lehetőségeink, de amikor nem sikerül, és ha nem vagy eredményes a párharc egyik felvonásán sem, nem tudsz a következő körbe jutni. Ez viszont nem azt jelenti, hogy mindent félre kell dobni. Ez a csapat sokat kiadott magából, igyekeztek minden szurkolót büszkévé tenni, de ez sem volt elég. Fel kell használnunk azt, ami működött, és tovább kell fejlődnünk, mert még hátravan a Francia Kupa döntője és az fontos cél. Nem tudom, jobb volt-e nálunk az ellenfél, de azt kell mondanom, hogy a tizenhatoson belül jobbak voltak nálunk. Mindenkinek elemeznie kell a mérkőzést, de az az igazság, hogy kétszer támadtak és gólt szereztek, mi pedig hiába voltunk a kapujuk előtt, nem tudtunk eredményesek lenni. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Nem szeretek a balszerencséről beszélni, de ha jó vagy, nem a kapufát találod el, hanem gólt szerzel. Ma nem voltunk elég jók támadásban”fogalmazott a mérkőzés után Kylian Mbappé.

„Igyekeztem segíteni a csapatot, de ez sem volt elég. Amikor a kapu előtti hatékonyságról beszélünk, én vagyok az első érintett személy. Nekem kellene gólokat szereznem és határozottnak kell lennem. Amikor sikerül, megkapom az eismerést, de ha nem, akkor hibáztatni kell, ezzel nincs semmi gond. Nekem kellett volna először gólt szerezni, de ilyen az élet, túl kell lépnünk rajta…” – tette hozzá a világbajnok támadó, aki szerint a fiatal játékosok beépítése miatt így sem futottak rossz idényt, de szomorúak, hogy a Bajnokok Ligáját nem sikerült megnyerni.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 0–1 (0–0)
Párizs, Parc des Princes, 46 435 néző. Vezette: Orsato (olasz)
PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes – Zaire-Emery (Li Kang In, 76.), Vitinha, Fabián (Asensio, 63.) – O. Dembélé, Goncalo Ramos (Barcola, 63.), K. Mbappé. Vezetőedző: Luis Enrique
Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Brandt (F. Nmecha, 85.), Can – Adeyemi (Reus, 56.), Füllkrug, Sancho (Süle, 67.). Vezetőedző: Edin Terzic
Gólszerző: Hummels (50.)
Továbbjutott: a Borussia Dortmund, kettős győzelemmel, 2–0-s összesítéssel

21.00: Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik