Tuchel: Tökösnek kell lenned, hogy egy ilyen akció közben beintsd a lest

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 08:16
Thomas Tuchel a játékvezetést bírálta a meccs után (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Real Madrid hazai pályán 2–1-re nyert a Bayern München elleni BL-elődöntő visszavágóján, így kvalifikálta magát a londoni döntőbe.

A találkozó egyik legvitatottabb pillanata az volt, amikor a hosszabbításban Szymon Marciniak játékvezető a lest beintő partjelzőre hallgatva belefújt a németek gyors akciójába, így hiába talált be másodpercekkel később Matthijs de Ligt, a gól nem volt érvényes, és a VAR sem nézhette vissza – noha vélhetően millimétereken múlt a találat jogossága. 

Erre reagált a bajorokat irányító Thomas Tuchel, aki úgy vélekedett, hogy a lengyel játékvezető „katasztrofális hibát” követett el azzal, hogy megállította a játékot.

„Ez egy katasztrófa volt. A szabályok egyértelműek, végig kellett volna engedni az akciót. (...) Tökösnek kell lenned ahhoz, hogy egy ilyen akció közben beintsd a lest. (...) Ez egy BL-elődöntő, itt nincs idő arra, hogy kétszer egymás után megsértsd a szabályokat, majd elnézést kérj. Itt mindenki a határait feszegeti és mindenkitől azt várjuk, hogy hibátlanul játsszon, s ez a játékvezetőkre is igaz. Ha nem tudsz a legmagasabb szinten bíráskodni, akkor a bocsánatkérés nem sokat ér, még akkor sem, ha sportemberként persze elfogadjuk”dühöngött  Tuchel, miután Matthijs de Ligt a meccs után elmondta, hogy a partjelző elnézést kért tőle az eset miatt. 

„A partjelző (Tomasz Listkiewicz – a szerk.) azt mondta nekem, hogy »sajnálom, hibáztam«. Szégyenletes volt” – árulta el a holland bekk.

 

A Real Madrid mestere, Carlo Ancelotti önmagához képest szokatlan módon „visszaszólt” német kollégájának. 

„A játékvezető belefújt a sípjába, mi pedig megálltunk. Lehet, hogy nem volt les, de ha a Bayern emiatt a gól miatt panaszkodik, akkor mi is reklamálunk a saját meg nem adott gólunk miatt, mert Kimmich egyértelműen feldobta magát” – fogalmazott az olasz szakember.

Érdekesség, hogy két korábbi spanyol játékvezető, Mateu Lahoz és Iturralde González is megszólalt az esettel kapcsolatban. Mindkét egykori játékvezető úgy vélekedett, hogy a partjelzőnek tovább kellett volna engednie az akciót, mert legrosszabb esetben is a VAR nézte volna vissza az esetet. 

„Megtörtént a játékvezetők rémálma, vagyis a VAR nem tudott beavatkozni. Magát az akciót nem a partjelző felemelt zászlaja, hanem a játékvezető sípja állítja meg. Ezzel együtt a játékvezetők is sportolók, ők is hibázhatnak” – idézi a Marca a Movistarnak nyilatkozó Lahozt. 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 2–1 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 76 579 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Real Madrid: Lunyin – Dani Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy – Valverde (Joselu, 81.), Tchouaméni (Camavinga, 70.), Kroos (Modric, 69.) – Bellingham (Éder Militao, 90+10.) – Rodrygo (Brahim Díaz, 81.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Bayern München: Neuer – Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraui – Laimer, Pavlovic – L. Sané (Kim Min Dzse, 76.), Musiala (Th. Müller, 85.), Gnabry (A. Davies, 27.) – Kane (Choupo-Moting, 85.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Joselu (88., 90+1.), ill. A. Davies (68.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4–3-as összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik