Ligeti legyőzte Rakhimovot, jöhet az újabb kvótameccs!

Krasznai Bence (Isztambul)Krasznai Bence (Isztambul)
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 17:09
Ligeti Dániel egy lépésre van Párizstól (Fotó: UWW, MBSZ)
A 125 kilogrammos szabadfogású birkózó, Ligeti Dániel a harmadik helyért legyőzte az üzbég Khasanboy Rakhimovot az Isztambulban zajló olimpiai világkvalifikációs versenyen, így az esti programban a kvótameccsen léphet szőnyegre.

Ligeti Dániel rendkívül csalódottan távozott szombaton a Basaksehir Ifjúsági és Sportközpontból, hiszen az U23-as Európa-bajnok Georgi Ivanov és az U23-as Ázsia-bajnok Zyyamuhammet Saporov elleni győzelmet követően a kvótameccsen 12:2-re kikapott az Ázsia-bajnok kirgiz Ajaal Lazarevtől.

Ötszörös Európa-bajnoki érmesünkre vasárnap a bronzmérkőzés várt, s azon a vigaszág győztese, az Ázsia-bajnokságon ötödik Khasanboy Rakhimov. Ismerik egyébként egymást a sportolók, Rakhimov azon a 2019-es nur-szultani világbajnokságon verte meg Ligetit tussal, amelyiken doppingvétség miatt elvették tőle az ott megszerzett bronzérmét – ennek ismeretében talán nem meglepő, hogy az olimpiát is kihagyta.

Nos, a mostani összecsapásuk egészen másképp alakult. Rakhimov kétpontos akcióval rögtön az elején meglepte Ligetit, ám a Haladás klasszisa intéssel és kiléptetéssel fordított, és passzivitási ponttal, illetve egy levitellel nagy csatában 5:2-re megnyerte a meccset.

Az esti kvótamérkőzésen, magyar idő szerint valamivel 18 óra után a Pánamerikai bajnok venezuelai José Daniel Díaz lesz az ellenfele.

OLIMPIAI VILÁGKVALIFIKÁCIÓS VERSENY, ISZTAMBUL
Vasárnap
125 kg: A 3. helyért: Ligeti Dániel–Rakhimov 5:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik