Paralimpia: Pásztory Dóra visszavonult

Vágólapra másolva!
2005.10.18. 13:52
Címkék
Paralimpiai (Athén, 2000), valamint világ- és Európa-bajnok úszónőnk, Pásztory Dóra bejelentette visszavonulását.A huszonegy éves sportolónő úgy nyilatkozott, hogy sportban kitűzött céljait már elérte  szeretett volna aranyérmet szerezni mindhárom világversenyen, illetve világcsúcsot úszni -, ezért a csúcson hagyja abba a versenyszerű sportolást.
Czerkl Gábor
Czerkl Gábor
Pásztory Dóra tanulmányai mellett – felvételt nyert az ELTE kommunikáció-német – már nem tud száz százalékosan a sporttal foglalkozni, ötven százalékosan pedig már nem akar.

A sporttól azonban nem szakad el: megpályázza a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének úszó szakágvezetői posztját.

Nádas Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke hasonló gondolatokat fogalmazott meg akkor, amikor a mai sajtótájékoztatón az MPB vezetőségének megbízásából felkérte Pásztoryt a szóvivői feladatok ellátására.


A paralimpiai bajnoknő eleget téve munkaköri feladatának, ezt követően azonnal két bejelentést tett: 2006. március 30. és április 1. között Budapesten rendezik az első Nemzetközi Paralimpiai Filmfesztivált, amelyre elsőként a BBC adta le a nevezését.

Illetve Média a Magyar Paralimpiai Mozgalomért névvel novemberben megalakul majd egy civil szervezet, amely egyrészt a fogyatékosok sportját támogató újságírókat hivatott tömöríteni, másfelől pedig segítséget nyújt számukra a külföldi versenyre való kijutásban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik