Elismerés: az MSÚSZ adja ki a Németh Gyula-díjat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 16:29
A Magyar Sportújságírók Szövetsége megállapodott a Németh Gyula-díj Alapítvány alapítójával, a névadó fiával, Németh Gáborral és kuratóriumával, hogy a nehéz helyzetbe kerülő Alapítvány helyett a jövőben az MSÚSZ adja ki a harminc éven aluli sportújságíróknak járó elismerést, amit korábban tíz Nemzeti Sport-újságíró is megkapott.

Az alapító okirat szerint a díjjal olyan, „a pályája elején járó, a nyomtatott vagy az elektronikus sajtóban dolgozó fiatal sportújságírót jutalmaznak, aki munkájával felkeltette a sportújságírók elismerő figyelmét, akit szakmai és emberi tisztesség, felkészültség, választott sportágának feltétlen szeretete és szakmája iránti nemes alázat jellemez. A díjra minden újságíró pályázhat saját munkájával – szöveg, mozgókép, hang – egyénileg. Indoklással és a megjelent művekkel javaslatot tehet egy-egy szerkesztőség, osztály, közösség, valamint az illető főszerkesztője is”.

A díjat eddig 22 alkalommal osztották ki, rangját a díjazottak listájafémjelzi.

Az MSÚSZ elnökségének – csakúgy, mint eddig – javaslattételi joga lesz a kitüntetett személyére, s a héttagú bizottság (Moncz Attila, Malonyai Péter, Murányi András, Novotny Zoltán, Őri B. Péter, Németh Gábor és az MSÚSZ mindenkori elnöke) döntését az elnökség hagyja jóvá, hiszen mostantól a Németh Gyula-díj is a szövetség kitüntetése lesz.

Németh Gyula
Németh Gyula

Az elismerést a Népsport legendás újságírójáról, Németh Gyuláról nevezték el, aki tíz éven át volt a labdarúgórovat vezetője.

A díjat minden évben a kétnapos Sportújságíró Kongresszus keretében a többi kitüntetéssel együtt adják át, először az idén május 15-én, Győrben. A díjazott pénzjutalmat, valamint plakettet kap, s átnyújtják neki az elismerő oklevelet is, ami eddig is járt a győztesnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik