Öttusa: Erdős Rita és Guzi Blanka is finalista a szófiai világkupaversenyen

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 22:07
Erdős Rita (Fotó: Földi Imre, archív)
Erdős Rita és Guzi Blanka is magabiztos versenyzéssel jutott be a szófiai világkupaverseny döntőjébe.

 

BIZTOS ALAPOKRA ÉPÍTKEZHETTEK a szófiai világkupaversenyen elődöntős női versenyzőink – bár Erdős Rita és Guzi Blanka is enyhén negatív mérleggel (egyaránt 16–19-cel) zárt a csütörtöki körvívásban, de idei legjobbját hozta az asszók során. Előre így sem lehetett inni a medve bőrére, ugyanakkor bizakodni igen, mivel legtöbbször erősek az úszó és kombinált számokban – kiemelendő, hogy Guzi, Erdős sorrendben ők teljesítették a legjobb laserrun-időt a kvalifikációban a C-csoportban szerdán. Pénteken nem azonos különítményben küzdöttek, de hasonlóan eredményesek voltak: a DVTK-t erősítő Guzi Blanka az A-csoport ötödikjeként, a Trion SC-s Erdős Rita a B-csoport másodikjaként jutott magabiztosan a fináléba. Mind a ketten javítottak tehát a hazai vk-viadalhoz képest, melyben előbbi az elődöntőben, utóbbi a kvalifikációban búcsúzott.

A férfi elődöntősöknél a körvívással folytatódott a verseny, Demeter Bence és Szép Balázs is 20–15-öt „vívott össze”, Tamás József helyzete kissé nehezebb a 16–19-cel, de a lányok példája is mutatja, nem reménytelen.

„Tamás Józsi azért nem örült ennek az eredménynek, tud ő ennél jobbat is – árnyalta valamelyest a képet Martinek János szövetségi kapitány, majd így folytatta: – Demeter Bence jól teljesített vívásban, Szép Bazsi gyengén indított, de aztán alaposan felzárkózott. A két lány pedig egyszerűen magabiztosan jutott döntőbe.”

A viadal szombaton a férfiak elődöntőjével folytatódik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik