Dárdai Pál: A Lens elleni győzelemmel továbbcsúszhatunk

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2005.10.21. 13:01
Címkék
Idegenben szerzett három pontjával megtette az első lépést a továbbjutás felé a német Hertha csapata az UEFA-kupa csoportkörében. A magyar válogatott légióst, Dárdai Pált végig a soraiban tudó együttes az első fordulóban Göteborgban a Halmstad vendégeként nyert minimális különbséggel, 1-0-ra.
Dárdai Pál a kupamérkőzésen is jó teljesítményt nyújtott
Dárdai Pál a kupamérkőzésen is jó teljesítményt nyújtott
Dárdai Pál a kupamérkőzésen is jó teljesítményt nyújtott
Dárdai Pál a kupamérkőzésen is jó teljesítményt nyújtott

- Minden körülmény ideális volt, adott a jó játékhoz – válaszolta nem kis iróniával a hangjában Dárdai Pál a Nemzeti Sport Online megkeresésére -, nagyon mély pálya, hideg idő, hideg szél és szakadó eső. És hogy ne legyen elég a jóból, volt egy hazai pályán egyetlen csatárral felálló, abszolút a védekezésre koncentráló ellenfelünk. Nehéz volt feltörni a védelmüket, aztán a gólunk után volt még egy-két lehetőségünk is, de azok sajnos kimaradtak. Ettől függetlenül a lefújásig maximálisan koncentrálnunk kellett, hiszen idegenben egygólos vezetésnél, ilyen külső körülmények között bármi megtörténhet, elég egy apró figyelmetlenség, kihagyás, máris oda az előny. Szerencsére nem ez történt, megszereztük a három pontot, és ahogy azt a találkozó előtt is mondtam: egy rajtnál ez mindennél fontosabb.

- Nem vesszük el csapattársamtól a gólját! – kelt Andreas Neundorf védelmére Dárdai Pál annak kapcsán, hogy ellentmondásos hírek jelentek meg a mérkőzés egyetlen góljának gólszerzőjéről. Vagyis a berlini középpályás lövését követően került a labda a hálóba vagy az inkább az ellenfél egyik játékosának, Djuricnak köszönhetően?
- Különben is - folytatta a magyar légiós -, tudtommal hivatalosan már csak azt minősítik öngólnak, amikor egy lövés különben nem is menne kapura. A találkozó után vagy fél órát kérdezték erről Neundorfot az újságírók, már a helyszínen is, kapott aztán tőlünk az öltözőben emiatt rendesen: szerez egy gólt, aztán rögtön nemzetközi sajtótájékoztatót kell összehívni miatta.

- Szokás szerint védekező középpályást játszottam – tér ki saját maga feladatára és teljesítményének értékelésére a válogatott középpályás.
- Ütköztem, ha kellett és én is úgy éreztem, hogy elég jól ment a játék. Mint ahogy mostanában különben sincs okom a panaszra. Teszem a dolgomat, edzéseken, mérkőzéseken, eddig elégedettek voltak velem. Amióta az egyik nyári felkészülési találkozón kényszerűségből, egy sérülés miatt hosszú mellőzés után ismét pályára léptem, azóta megbízható teljesítményt nyújtok. Helyzetemben egyébként emiatt nem sok minden változott, nem tudom meddig lesz ez így, meddig kapok bizalmat, meddig játszhatok. Gondolom, amíg jól játszok, addig azért nem raknak ki.

- Nagyon jó kis reményekkel várjuk a folytatást – latolgatott esélyt ezt követően Dárdai annak ismeretében, hogy a csoport másik találkozóján a Steaua Bukarestben 4-0-ra verte a francia Lens gárdáját (az olasz Sampdoria pedig szabadnapos volt).
- A következő körben éppen a Lenst fogadjuk, úgyhogy nekünk jól jött az, hogy így elkapták őket a románok. Úgy számoltuk, ha a franciákat verjük és teljesítjük a minimális elvárást, hat pontunk lesz, akkor azzal már továbbcsúszhatunk. Persze, a folytatásban sem vagyunk esélytelenek, igaz megyünk a Sampdoriához és jön még hozzánk a cseppet sem lebecsülendő Steaua, úgyhogy egyik találkozó sem ígérkezik könnyűnek.

- A feleségem azt kérdezte tőlem ma délelőtt: mit főzzön nekem ma ebédre, hogy holnap megint sokat tudjak futni – ad választ a futballista arra a felvetésre, hogy a mai napon - valamilyen véletlen folytán - nem játszanak tétmérkőzést, nem úgy holnap, amikor a német élvonalban a Mainz gárdáját fogadják. De vajon tényleg bírják fizikailag ezt a megterhelést, egy kicsit sem érzik a fáradtságot?
- Borjúból kértem bakonyi szeletet, azzal a vargányával megbolondítva, amit mi szedtünk. Egy kis hazai íz azért sokat szokott segíteni… De nem mondanék igazat, ha azt mondanám: nem vett ki belőlünk sokat a kupamérkőzés és teljesen fitten várjuk a Mainzot. Különösen a mély talaj miatt fáradtunk el, aztán volt egy nem túl képzett, de hajtós játékosokból álló ellenfelünk, plusz az utazás. Úgyhogy szerintem olyan állapotban leszünk, mint amikor a ciprusi APOEL elleni kupamérkőzést követő bajnokin léptünk pályára. A Mainz egy tipikusan darálós együttes, amely ellen okosan, taktikusan kell játszanunk. Mindenképpen kellene egy gólt lőnünk, aztán pedig járatni, tartani a labdát. A múltkori UEFA-kupás mérkőzésből jőve is ez volt a taktika, aminek maradéktalanul megfeleltünk és edzőnk sem panaszkodott, hogy elmaradt a meggyőző különbség, a mindent elsöprő lendület. Gyűjtsük be a három pontot, ezúttal is ez lesz a legfontosabb.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik