Emberelőnybe került, majd hatgólos meccsen nyert a Milan az El-nyolcaddöntőben

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 23:05
Magabiztos Milan-előny a visszavágó előtt (Fotó: Getty Images)
Címkék
A Milan magabiztosan, 4–2 nyert a Slavia Praha ellen hazai pályán, a Marseille simán, 4–0-ra legyőzte a Villarrealt, míg a Benfica hazai pályán játszott 2–2-es döntetlent a Rangerssszel a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

 

MILAN–SLAVIA PRAHA

Az eleve esélyesebb milánóiak hatalmas lehetőséghez jutottak a meccs negyedén túllépve, a Slavia ugyanis emberhátrányba került. Ezt követően sorjáztak a Milan-helyzetek, majd Olivier Giroud fejesével előnyhöz is jutott a rossoneri. Két perccel később aztán jött egy prágai szöglet, a kifejelt labdát pedig David Doudera bombázta a kapuba a tizenhatoson kívülről, ezzel lett 1–1.

Nos, ettől függetlenül a Milan erődemonstrációja megmaradt, a félidő végén pedig be is darálta ellenfelét Stefano Piolli csapata: Tijani Reijnders bombája után Ruben Loftus-Cheek is betalált fejjel (3–1). A prágaiak a második játékrészben is szereztek egy gólt, nem adták fel, de Christian Pulisic találatával a 85. percben visszaállt a kétgólos különbség. Nem jutott még tovább a Milan, de magabiztos előnyt szerzett. 4–2

MARSEILLE–VILLARREAL

A franciák a történelmükhöz, a spanyolok az elmúlt pár évükhöz képest állnak meglehetősen rosszul saját bajnokságukban, de az a párharc kialakulásával biztossá vált, hogy egyikőjük ott lesz az Európa-liga nyolc talpon maradó csapata között. A meccsnek további pikantériát adott, hogy a Villarreal vezetőedzője, Marcelino az idényt még a Marseille mestereként kezdte. Nos, ezen a meccsen nem úgy tűnt, ismeri korábbi munkaadóját, a franciák ugyanis lelépték a Villarrealt.

Aubameyang duplával járult hozzá a kiütéshez (Fotó: Getty Images)

A 23. percben Jordan Veretout juttatta előnyhöz a hazaiakat, majd egy öngól és Pierre-Emerick Aubameyang büntetője kellett ahhoz, hogy a szünetben már hárommal menjen az OM. A veterán gaboni csatár a második félidő elején is betalált, Alberto Moreno kiállítása pedig megpecsételte a Villarreal sorsát. A hazaiak már nem szereztek több gólt, de így is karnyújtásnyira kerültek a negyeddöntőtől. 4–0

BENFICA–RANGERS

Egyik csapat sem vette jól a párharcot megelőző bajnoki akadályt, ugyanis a Benfica az ősi rivális Portótól kapott ki 5–0-ra idegenben, míg a skót élvonalat vezető Rangers a tabella vége felé tanyázó Motherwell ellen szenvedett vereséget. Ezen a meccsen a két éve Európa-liga-döntős skótok kezdtek jobban, már a 7. percben előnyhöz jutottak, de a 47. percben Ángel Di María büntetőből egyenlített.

Azt hihettük, erre a félidőre ennyi, de Dujon Sterling a hosszabbítás ötödik percében betalált, így a Rangers visszavette a vezetést. A folytatásban a Benfica futott az eredmény után, s nyomást is tudott helyezni ellenfelére, míg egy 67. perces öngóllal ki nem egyenlített. Az iksz maradt a végére is, a továbbjutás Glasgow-ban dől el. 2–2

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Olympique Marseille (francia)–Villarreal (spanyol) 4–0 (Veretout 23., Mosquera 28. – öngól, Aubameyang 42., 59. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: A. Moreno (62., Villarreal)
Benfica (portugál)–Rangers (skót) 2–2 (Di María 45+2. – 11-esből, Goldson 67. – öngól, ill. Lawrence 7., D. Sterling 45+5.)
Milan (olasz)–Slavia Praha (cseh) 4–2 (Giroud 34., Reijnders 44., Loftus-Cheek 45+1., Pulisic 85., ill. Doudera 36., Schranz 65.)
Kiállítva: Malick Diouf (26., Slavia)
Freiburg (német)–West Ham United (angol) 1–0 (Gregoritsch 81.)
KORÁBBAN
Sparta Praha (cseh)–Liverpool (angol) 1–5 (Bradley 46. – öngól, ill. Mac Allister 6. – 11-esből, D. Núnez 25., 45+3., L. Díaz 53., Szoboszlai 90+4.)
Roma (olasz)–Brighton & Hove Albion 4–0 (Dybala 13., R. Lukaku 43., G. Mancini 64., Cristante 68.)
Qarabag (azeri)–Bayer Leverkusen (német) 2–2 (Benzia 26., Juninho 45+2., ill. Wirtz 70., Schick 90+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik