F1: sajtóhírek szerint elkelt az Audi egyik ülése

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 14:14
Fotó: Getty Images
A német sporttelevízió, a Sport1 értesülései szerint a Formula–1-es Sauber istálló helyét 2026-ban átvevő és saját motorral induló Audi közel áll ahhoz, hogy három évre szóló szerződést kössön a jelenleg a Haasnál szereplő Nico Hülkenberggel.

 

Mint ismert, az Audi az új motoréra kezdetén, 2026-ban csatlakozik a Formula–1-hez a Sauber oldalán, és gyári csapatként saját erőforrást is fejleszt, amelyen már hosszú hónapok óta dolgozik a neuburgi bázisán. Tavaly júniusban azt is bejelentette az Audi, hogy a svájci Neel Jani lesz a csapat fejlesztőversenyője.

Arról eddig nem szóltak a hírek, hogy kik lesznek az istálló pilótái, ám eddig elsősorban arról szóltak a pletykák, hogy a Ferrarinál Lewis Hamilton érkezésével 2025 után létszám fölöttivé váló Carlos Sainz lehet az első számú versenyző a csapatnál. Most azonban a német Sport1 új nevet dobott be a köztudatba: a televíziós csatorna úgy értesült, hogy Nico Hülkenberget, a jelenleg a Haasnál szereplő, 36 éves németet gyakorlatilag már csak a szerződés aláírása választja el attól, hogy az Audi versenyzője legyen 2026-tól.

A 208 Formula–1-es futamon szereplő Nico Hülkenberg a legutóbbi Kínai Nagydíjon egyébként egy kétes értékű rekordot is beállított: 208. versenyén vett részt, s egy futamot sem nyert – ezzel beérte a 1980-as, 90-es évek olasz versenyzőjét, Andrea de Cesarist. Igaz, még dobogón sem állt Hülkenberg – ebben a „műfajban” már 80 futam óta egyedüliként tartja a rekordot, amit minden egyes versenyhétvégén átír.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik