Leclerc maradt az élen; Verstappen a hetedik a második imolai edzésen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 16:47
Leclerc a leggyorsabb a második imolai edzésen is (Fotó: AFP)
Charles Leclerc (Ferrari) zárt az élen a Formula–1-es Emilia-romagnai Nagydíj második szabadedzésén. A második Oscar Piastri (McLaren) lett, majd meglepetésre Cunoda Juki (RB), illetve a Mercedes kettőse tette teljessé az első ötös sorát.

Charles Leclerc elsőségével vette kezdetét az Emilia-romagnai Nagydíj, a hazai pályán versenyző Ferrari monacói pilótáját George Russell és Carlos Sainz Jr. követte, míg a Red Bull kettőse „csak” a negyedik-ötödik helyen érkezett. A címvédő Max Verstappen nem is volt elégedett az autójával, főként a középső szektorban vesztett időt, és egy ízben megjárta a kavicságyat is.

Hatodikként meglepetésre Cunoda Juki érkezett, míg az első tízest a McLaren kettőse, Lewis Hamilton és Fernando Alonso tette teljessé. A mezőny meglehetősen szoros volt, hiszen az első és a tizenegyedik között kevesebb, mint egy másodperc volt a különbség, így izgalmas folytatásra lehetett számítani.

A második szabadedzésen megkezdte a felkészülést Kevin Magnussen is, a dán helyén Oliver Bearman vezethetett a nyitányon. A mezőny ezúttal is gyorsan benépesítette a pályát, egyedül a Williams vesztegelt a garázsban, és még negyedóra elteltével sem rendelkeztek a versenyzői mért körrel.

Az első próbálkozásokat követően Leclerc vezérletével a Ferrari kettőse vezetett, mögöttük 57 ezredes lemaradással Verstappen érkezett, majd Cunoda és tesztelő Lando Norris egészítette ki az első ötös sorát, miközben a Mercedes duója a hetedik és a nyolcadik helyen állt. Az első percek sem teltek el hiba nélkül: a bukósisakja dizájnjával Ayrton Senna emléke előtt tisztelgő Pierre Gasly megforgott az Alpine-nal, és kisodródott a fűre is, de szerencsére nem törte össze az autót.

Félidőben, az első lágy gumis körök után továbbra is Leclerc foglalta el az első helyet, mögé Oscar Piastri zárkózott fel, harmadikként a továbbra is remek tempót diktáló Cunoda érkezett, míg az első ötöt az „ezüstnyilak” zárták. Verstappen eközben több mint fél másodperc hátránnyal csak a hetedik pozícióban állt, míg a munkát nagy késéssel megkezdő Williams-versenyzők nyolc, illetve kilenc megtett körnél tartottak ekkor.

A folytatásban már nem történt változás az élen: Leclerc 1:15.906-os idővel zárta az élen a második gyakorlást. A monacóit Piastri követte, majd Cunoda, Hamilton, Russell, Sainz, az edzés végén a kavicságyat újra megjáró Verstappen, Pérez, Nico Hülkenberg, valamint Fernando Alonso zárta az első tízes sorát.

Daniel Ricciardo a 11., Norris a 12.  helyen következett, míg Kevin Magnussen a 17.helyen végzett.

Folytatás szombaton 12 óra 30 perckor a harmadik szabadedzéssel. 
 

 
4. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
Május 17., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Leclerc 1:16.990
2. szabadedzés1. Leclerc 1:15.906
Május 18., SZOMBAT
3. szabadedzés12.30–13.30
Időmérő16.00–17.00
Május 19., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja:15.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Monacói Nagydíj, Monte-CarloMájus 26., 15.00
Kanadai Nagydíj, MontrealJúnius 9., 20.00
Spanyol Nagydíj, BarcelonaJúnius 23., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik