Jégkorong-vb: Bedard az NHL honlapján dicséri a budapesti túrát

Vágólapra másolva!
2024.05.11. 10:14
Élvezte a budapesti látogatását a 18 éves kanadai csatár (Fotó: Getty Images)
Connor Bedard, a címvédő kanadai jégkorong-válogatott fiatal sztárja a csehországi világbajnokság nyitánya előtt az észak-amerikai profi liga (NHL) honlapjának beszélt elismerően a csapat budapesti és bécsi túrájáról.

A Chicago Blackhawks 18 éves csatára – aki minden bizonnyal az idény legjobb újonca lesz az NHL-ben – kijelentette: nagyon örült, hogy körülnézhetett a magyar és az osztrák fővárosbant.

„Sok látnivaló van itt, Bécsben és Budapesten voltunk, nagyszerű volt. Tényleg nagyon jó helyek. Igazán gyönyörű városok, amelyekben előzőleg még sohasem jártam. Szóval jó volt megnézni, hogy milyenek, nagyon élveztem” – fogalmazott Bedard, aki kedden, a magyarok elleni, 4–0-ra megnyert MVM Dome-beli összecsapáson két gólpasszt adott.

A profi liga honlapjának arról is beszélt, hogy a bécsi és a budapesti túra jó csapatépítési lehetőség volt nekik.

„Szórakoztató volt együtt nézelődni és több új helyet felfedezni. Most össze kell állnunk a jégen, készen kell állnunk a feladatra. A csapat felépítése a legfontosabb dolog” – fogalmazott.

Bedard az első NHL-es szezonjában 68 mérkőzésen 61 pontot (22 gól, 39 gólpassz) gyűjtött, ez a legjobb teljesítmény volt az újoncok között.

A csehországi vb-n a címvédő Kanada szombaton (ma) 12.20-kor Nagy-Britannia ellen kezd Prágában.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik