Kerékpár: Makrai Bálint duplázott Szlovákiában

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 13:53
Két magyar is a dobogóra állhatott Szlovákiában (Fotó: MBH Bank Cycling Team)
Nagyszerű hétvégét zárt az MBH Bank Cycling Team versenyzője, Makrai Bálint, aki a szombati kritériumverseny után a vasárnapi mezőnyversenyt is megnyerte az U19-esek között a klasszikus szlovákiai idénynyitón.

Így kell ezt csinálni! Az MBH Bank Cycling Team 2006-os születésű kerékpárosa, Makrai Bálint már szombaton felállhatott a dobogó tetejére a szlovákiai idénynyitó hétvége országúti kritériumversenyében, hogy aztán másnap a 135 kilométeres mezőnyversenyt is megnyerje az U19-esek között. A harmadik helyen csapattársa, Takács Marcell végzett, mindketten ott voltak a hazaérő szökevények között.

„Az elmúlt három hónapban rengeteget fejlődtek a versenyzőink – hangsúlyozta Bebtó Zoltán szakmai igazgató. – Két hete Ausztriában is jól mentek a srácok, akkor Balogh Zsombor győzött, aki ezúttal betegség miatt nem tudott indulni. A mezőnyversenyben nyolcan mentek el, közülük csak hárman voltak ifik, a többiek felnőttek és U23-asok. A csehek és a szlovákok is nagyon erős sorokkal érkeztek, ennek tükrében különösen dicséretes a mieink szereplése. Viszont fontos hangsúlyozni, hogy még az út elején járunk, rengeteg verseny vár a srácokra a közeljövőben is. Április végén Olaszországban töltenek tíz napot, addigra még jobb formába kerülhetnek – az erejük és az elszántságuk megvan hozzá.”

A magyarországi csapattal szoros szakmai kapcsolatban lévő bergamói MBH Bank-Colpack Ballan is sikeres hétvégét zárt, ugyanis megnyerte a rangos nemzetközi versenynek számító Trofeo Pivát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik