Női kézi-vb: Ez nagyon fáj – Soubak; Nem keresek kifogásokat – Amorim

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.14. 15:54
Mint beszámoltunk róla, már a nyolcaddöntőben búcsúzott a címvédő brazil női kézilabda-válogatott a dániai világbajnokságtól. Morten Soubak szövetségi kapitány szerint fájó vereséget szenvedtek Romániától, míg a Győrben játszó Eduarda Amorim nem keres kifogásokat a kiesés után.

„Ez nagyon fáj. Sokat készültünk otthon a világbajnokság előtt, és folytatni fogjuk a megkezdett munkát. Mindenki, aki itt van, azért dolgozik, hogy jól szerepeljünk a riói olimpián. Tudom, hogy a világbajnoki címünk óta több ember érdeklődik Brazíliában a kézilabda iránt, emiatt is sajnálom a mostani kiesést. Biztos vagyok benne, hogy most sok brazil velünk együtt sír" – idézi Morten Soubak szövetségi kapitányt a brazil Globo Esporte.Biztos vagyok benne, hogy most sok brazil velünk együtt sír" – idézi Morten Soubak szövetségi kapitányt a brazil Globo Esporte.

„Olyan kiegyenlített a mezőny, hogy a csoportban negyedik helyen végző Románia legyőzött egy csoportelsőt. A londoni olimpián ugyanez történt, megnyertük a csoportunkat, azután kiestünk Norvégiával szemben. És ki nyerte meg később az olimpiát? Norvégia. Románia a legjobb vébémeccsét játszotta ellenünk. Az első félidőben gondjaink voltak, csak nyolc gólra voltunk képesek. Ungureanu szenzációsan védett, három hetest és több ziccert is megfogott, ennek pedig megfizettük az árát" – tette hozzá Soubak, aki reméli, a következő évben elkerülik a válogatottat a sérülések, és Rióban harcban lesznek az érmekért.

„Nem keresek kifogásokat – jelentette ki a győri Eduarda Amorim. – A csoportkörben több kiélezett meccset is meg tudtunk nyerni, ezt miért nem? A kapusuk jól ismerte a játékosainkat, de ez fordítva is igaz volt. Nehéz kimondanom, de az egész meccs során ők irányítottak. Tovább kell dolgoznunk az olimpiáig, ahol remélhetőleg teljes kerettel vehetünk részt."

A 2016-os játékok minden bizonnyal több brazilnak is az utolsó olimpiája lesz a mostani keretből.

NŐI KÉZILABDA-VB, NYOLCADDÖNTŐ
VASÁRNAPI EREDMÉNYEK

Brazília–Románia 22–25 (8–13)
Legjobb góldobók:
Belo 5, Amorim 4, Nascimento 3, ill. Bradeanu 7, Neagu 6, Nechita 5

Németország–Norvégia 22–28 (10–15)
Ld: S. Müller, Smits 7-7, Loerper 3, ill. Löke 9, S. Oftedal 5, N. Mörk 4

Dánia–Svédország 26–19 (15–7)
Ld: S. Jörgensen 6, Hansen, L. Jörgensen, Kristiansen, Östergaard 3-3, ill. Ahlm 5, Roberts 4, Blohm, Gulldén 3-3

Hollandia–Szerbia 36–20 (17–6)
Ld:
Abbingh 6, Van der Heijden 5, Broch, Groot, Malestein 4-4, ill. Krpezs-Slezák 6, Liszcsevics 4, Zsivkovics 3

A HÉTFŐI PROGRAM
LENGYELORSZÁG–MAGYARORSZÁG, Herning 18.00 (Tv: Sport1)
Spanyolország–Franciaország, Kolding 17.45 (Tv: Sport2)
Oroszország–Dél-Korea, Kolding 20.30
Montenegró–Angola, Herning 20.45 (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik