Reistad 2023 legjobbja, egy-egy győri és fradista az álomcsapatban

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 15:06
Henny Reistad lett a 2023-as év legjobbja a Handball-Planetnél (Fotó: Getty Images)
Kihirdette a 2023-as év legjobb női kézilabdázóját és álomcsapatát a Handball-planet.com kézilabdás szakportál, amely a legértékesebb játékosnak a dán Esbjerg norvég kiválóságát, Henny Reistadot választotta, míg az álomcsapatba a Győri Audi ETO és az FTC-Rail Cargo Hungaria is egy-egy játékost ad.

Mint megírtuk, a Handball-Planet szavazásán a Győri Audi ETO KC hat játékosát (Estelle Nze Minko, Stine Oftedal, Ana Gros, Sandra Toft, Line Haugsted és Linn Blohm) és az FTC-Rail Cargo Hungaria két kézilabdázóját (Angela Malestein, Andrea Lekics) jelölték a posztonkénti listára.

A szakportál elismeréséről egy kézilabda-szakírókból álló nyolctagú zsűri mellett a szurkolók is dönthettek, végül a 2023-as év legértékesebb játékosának a dán Esbjerg norvég átlövőjét, Henny Reistadot választották, akit a 2023-as világbajnokságon is a legjobbnak láttak.

Reistad a szurkolóktól összesen 74 773 szavazatot kapott, a zsűri választásával súlyozva 33 ponttal zárt, megelőzve Anna Vjahirevát és Pauletta Foppát, ők 28 ponttal holtversenyben lettek másodikak, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokán a győri Linn Blohm végzett 14 ponttal.

Az álomcsapatba két magyarországi légiós került be, a Győri Audi ETO KC norvég irányítója, Stine Oftedal és az FTC-Rail Cargo Hungaria holland jobbszélsője, Angela Malestein, de az álomcsapatból a kapus, Katrine Lunde és a védekezőspecialista Tamara Horacek is játszott korábban az NB I-ben.

A Handball-Planet 2012-ben létrehozott díját elsőként Tomori Zsuzsanna érdemelte ki, Heidi Löke és Cristina Neagu háromszor, Nora Mörk kétszer, Anna Vjahireva és Stine Oftedal egyszer kapta meg az elismerést. 

A HANDBALL-PLANET SZERINT A 2023-AS ÉV ALL-STAR CSAPATA
Kapus: Katrine Lunde (norvég, Vipers)
Jobbszélső: Angela Malestein (holland, FTC)
Jobbátlövő: Anna Vjahireva (orosz, Vipers)
Irányító: Stine Oftedal (norvég, Győr)
Beálló: Pauletta Foppa (francia, Brest Bretagne)
Balátlövő: Henny Reistad (norvég, Esbjerg)
Balszélső: Chloé Valentini (francia, Metz)
Védekezőspecialista: Tamara Horacek (francia, Nantes)

A POSZTONKÉNTI VÉGEREDMÉNY IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG! 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik