A negyedosztályba száműzhetik a magyar válogatott játékos csapatát

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.07. 09:45
Nem kapott licencet Ilic Zoran klubja, a negyedosztályba száműzhetik a Hamburgot (Fotó: Hamburg-handball.de)
Akár ki is zárhatják és a negyedosztályba száműzhetik a magyar férfi kézilabda-válogatott átlövőjét, Ilic Zorant foglalkoztató német élvonalbeli Hamburgot, ugyanis a csapat nem felelt meg a német szövetség licencszabályainak, ám a legfrissebb hírek szerint a csapat fellebbezését is visszautasították.

A Német Férfi Kézilabda-bajnokság (HBL) elnöksége pénteken közölte, hogy a független engedélyezési bizottság megítélése szerint a HSV Hamburg nem felelt meg a 2024–2025-ös idényben való indulás feltételeinek, s csak abban az esetben ad első osztályú indulási jogot a hamburgiaknak, ha május 3-án 12 óráig megszüntetik a hírek szerint 2.9 millió eurós likviditási hiányt, de ezt állítólag nem tette meg a klub, ezért nem kapott licencet az első osztályban való indulásra.

A szövetség engedélyeztetési bizottsága tudatta, hogy a Hamburg hivatalos panaszt nyújtott be a bizottság határozata ellen, s a szövetség belső választott bíróságához fordult.

A Handball-World beszámolója szerint a klub a határidő lejárta előtt közölte: elvégezte a házi feladatát, és minden dokumentumot időben benyújtott, az engedélyezési bizottság viszont ennek ellenkezőjét állapította meg.

A Hamburg azonban hiába fordult a választott bírósághoz, a HBL elnöksége hétfőn megerősítette az engedélyezési bizottság április 17-i határozatát, s továbbra is meg nem adottnak tekinti a Hamburg részvételi engedélyét.

„Biztosak vagyunk benne, hogy teljesítettük a feltételeket” – idézte Sebastian Frecke ügyvezetőt a Sport1.de. – „Sajnos várakozásainkkal ellentétben továbbra is negatív visszajelzést kaptunk az engedélyezési bizottságtól. Most megtesszük a jogi lépéseket, fellebbezünk az engedély megtagadása ellen” – tette hozzá.

A Hamburg rövid időn belül nem először került a kizárás szélére, a 2013-ban Bajnokok Ligáját nyerő csapatot 2016-ban egyszer már visszasorolták a negyedosztályba, ahonnan 2021-ben jutott vissza az élvonalba, de úgy fest, hogy Ilic Zoran csapata a következő idényt már nem az első osztályban tölti.

Az ügyben a következő hetekben születhet döntés, de ha a jelenleg érvényes döntésen nem változtatnak, akkor az azt jelentené, hogy a Hamburg a következő idényben csak a német negyedosztályban indulhatna.

„Alapos jogi vizsgálat után meg vagyunk győződve róla, hogy a klubnak meg kell kapnia a licencet a következő idényre, ezért időben benyújtjuk a keresetet a választott bírósághoz, hogy számunkra kedvező döntés szülessen” – idézte a klub közleménye André van de Velde felügyelőbizottsági tagot.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik