Férfi kézi: az olaszoktól kapott pofon után lemondott a montenegrói kapitány

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 11:23
Az olaszok elleni pofon után lemondott a montenegrói kapitány, Vlado Sola (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, az olasz férfi kézilabda-válogatott 1997 után története második világbajnokságára jutott ki, miután a hazai hatgólos siker után óriási meglepetésre idegenben kettővel nyert Montenegró ellen. A vesztes csapat szövetségi kapitánya, a játékosként a Veszprémet is erősítő Vlado Sola a mérkőzés után lemondott posztjáról.

Az 55 éves egykori kapus, Vlado Sola 2023 februárjában vette át a montenegrói válogatott irányítását, azután, hogy a csapat a csalódást keltő, 18. helyen zárta a 2023-as világbajnokságot, ám az idei Európa-bajnokságon sem remekeltek, csak a 14. helyen végeztek.

A montenegrói válogatott a kontinenstorna után sem tudott javítani, a világbajnoki selejtezőn előbb 32–26-ra kikapott Olaszországban, majd hazai pályán 34–32-es vereséget szenvedett az elittől távol álló csapattól, így nem jutott ki a 2025-ös, dán-horvát-norvég közös rendezésű vb-re.

A visszavágó után Vlado Sola lemondott a szövetségi kapitányi posztról.

„Lemondok. Sajnálom, hogy csalódást okoztam a montenegrói kézilabdavilágnak. Hálás vagyok a lehetőségért és köszönöm a játékosoknak az együttműködést. Mindenkinek a legjobbat kívánom. A sportban előfordulnak sikerek és kudarcok, ez pedig különös kudarc számomra” – fogalmazott Vlado Sola a meccs után, elismerve, a mérkőzésen történt hibákért ő a felelős.

Vlado Sola játékosként 2004 és 2006 között Veszprémben is játszott, az Építőkkel a magyar bajnokságot kétszer, a Magyar Kupát egyszer nyerte meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik