Női kézi BL: egyetlen lépésre a Győr és az FTC a budapesti négyes döntőtől

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.04. 13:21
Márton Gréta nagy tempóra számít a dán együttestől a visszavágón (Fotó: Dömötör Csaba)
Az ETO kiváló helyzetből várja a címvédő Vipers elleni visszavágót, míg a legutóbb döntős Ferencváros idegenben harcolná ki (újra) a továbbjutást.

Egy mérkőzés választja el a Győr és a Ferencváros női kézilabdázóit a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjétől. Az ötszörös aranyérmes ETO fél lábbal gyakorlatilag már a június 1-jén és 2-án az MVM Dome-ban sorra kerülő final fourban érezheti magát, miután a múlt hét végén domináns teljesítménnyel, hét góllal győzött a gyenge napot kifogó, a legutóbbi három kiírást megnyerő norvég Vipers Kristiansand otthonában. A szombat esti visszavágó különleges lesz a nyáron a Budaörshöz igazoló Szöllősi-­Schatzl Nadine-nak.

„Én is gondoltam már rá, hogy ez lesz az utolsó BL-meccsem az Audi Arénában, de igyekszem a feladatomra koncentrálni – tekintett előre a válogatott balszélső. – Most az a legfontosabb, hogy továbbjussunk, mindent ennek rendelek alá. Szeretnék BL-trófeával búcsúzni a klubtól és ezzel teljessé tenni a pályafutásomat. Figyelnünk kell a visszavágón is, megakadályozni az ellenfél gyors játékát, és minél kevesebb gólon tartani. Kiélezett csatát várok, ám kis pluszt jelent, hogy a második találkozót játszhatjuk hazai közönség előtt.”

A győriek március közepén kinevezett svéd trénere, Per Johansson szerint úgy kell játszaniuk, mint Norvégiában, esélyt sem adva a riválisnak a felzárkózásra. Az ETO–Vipers meccs szünetében a győri klub ünnepélyes keretek között visszavonultatja korábbi legendás brazil játékosa, Eduarda Amorim 18-as számú mezét.

Az FTC óriási csatában maradt alul egy találattal a Esbjerggel szemben itthon, a vasárnap délutáni, dániai második meccs előtt tehát abszolút nyitott a továbbjutás kérdése.

„Az első mérkőzés legnagyobb tanulsága, hogy továbbra is Henny Reistad, Nora Mörk és Kristine Breistöl játékát kell a leginkább hatástalanítanunk – emelte ki a rivális három norvég klasszisát az FTC válogatott balszélsője, Márton Gréta. – Ők mozgatják az esbjergi együttest és jól szolgálják ki a társakat is, rájuk nagyon oda kell figyelnünk. Mindent egy lapra kell feltennünk, és minden energiánkat belerakni, hogy megbontsuk ezt a középső hármast. Arra számítok, hogy a dánok megpróbálnak rohanni, dominálni és diktálni a tempót. Reméljük, szoros találkozó lesz, szinte »meccsnullról« indulunk, bármi megtörténhet, mindenről a vasárnapi visszavágó dönt. A legfontosabb, hogy bármilyen helyzetbe is kerülünk, higgadtnak kell maradnunk, hiszen minden egyes gól számít. Mindent beleadunk, bátran kell játszanunk, helyzetbe kerülve fel kell vállalnunk a felelősséget, így támadásban is előrébb léphetünk.”

Márton arról is beszélt, hogy az első meccs után úgy érezték, több van bennük, sokkal több mindent meg tudnak valósítani játékban az újabb ütközet során, azonban változatlanul arra számít, hogy elsősorban a védekezésre és a visszarendeződésre kell koncentrálniuk.

Nem hinném, hogy könnyebb lesz a visszavágó. Kívülről sima győzelemnek tűnhetett az első mérkőzés, a pályán mégsem így éreztük. Jó munkát végeztünk és jól felkészültünk a Vipersből, azonban a legnehezebb mindezt megismételni. Nagyon remélem, képesek leszünk rá, miközben tudjuk, hogy kemény meccs vár ránk. Valószínűleg fűti a visszavágás vágya a riválist, készen áll arra, hogy felvegye velünk a harcot. A visszarendeződésre nagyon kell figyelni itthon is, mert rendkívül gyors csapattal találkozunk, amelynek a lerohanásokkal esélye lehet a győzelemre.
Kari BRATTSET DALE, a Győr csapatkapitánya
vélemény

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik