Női kézi El: a románok legyőzésével a Storhamaré a trófea

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 20:34
null
A Storhamar nyerte a női kézilabda Európa-ligát (Fotó: Storhamar Handball Elite/Fb)
A norvég Storhamar nyerte meg a női kézilabda Európa-liga 2023–2024-es kiírását, miután a sorozat grazi négyes döntőjében, a fináléban 29–27-re győzött a román Gloria Bistrita ellen.

A várt öldöklő küzdelmet hozta a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga grazi döntője, melyet a román Gloria Bistrita és a norvég Storhamar vívott egymással. 

Noha a beszterceiek szerezték az első két gólt, az első félidőt a skandinávok uralták, de nagy különbséget ők sem tudtak kialakítani. A piros lap miatt Gnonsiane Niomblát és Nina Bulatovicsot is elvesztő Bistrita a mérkőzés középső 20 percében többször is vezetett, de a második játékrész derekától a norvégok visszavették az irányítást és jobban bírták a feszült végjátékot, így 29–27-es győzelmet aratva hódították el az Európa-ligát.

A mérkőzés legjobbja a Storhamartól Anniken Obaidli volt 13 lövésből kilenc góllal, de tőle nem sokkal maradt el a 10/8-as mutatóval záró Kristin Venn sem.

Óriási fordulatokat hozott a bronzmérkőzés, melyen remekül kezdett és gyorsan 7–2-re ellépett a Nantes a román Dunarea Braila ellen. A korábbi siófoki Tamara Horaceket foglalkoztató franciák még a 40. percben is hét góllal vezettek (26–19), amikor beindult az öt egykori magyarországi légióst (Jelena Zsivkovics, Mireya González, Larissa Araújo, Katarina Jezic, Krisztina Liscsevics) is foglalkoztató Braila, amely olyannyira elkapta a fonalat, hogy az utolsó percben még a Nantes-nak kellett egyenlítenie a hosszabbítás kiharcolásáért. 

A hétméterespárbajban az első öt sorozatban senki nem hibázott, aztán a hatodikban a másodszor próbálkozó Jelena Zsivkovics (korábbi férjezett nevén Lavko) hibázott, Marine Dupuis pedig nem, így a Nantes szerezte meg a bronzérmet.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
NÉGYES DÖNTŐ, GRAZ
BRONZMECCS 
Dunarea Braila (román)–Nantes (francia) 33–33 (14–18) – hétméteresekkel: 5–6
Legjobb dobók: Zsivkovics, F. Gomes da Rocha, M. González 6-6, ill. Ondono, Sajka 6-6

DÖNTŐ
Storhamar (norvég)–Gloria Bistrita (román) 29–27 (14–15)
Ld.: Tamires Morena, C. Laslo 6-6, ill. Obaidli 9,  Venn 8

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Storhamar–Nantes 28–27
Gloria Bistrita–Dunarea Braila 37–26

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik