Összeomlott a végén a vendég

BERECZKY ATTILA, PIETSCH TIBOR, SAHIN-TÓTH RÓBERTBERECZKY ATTILA, PIETSCH TIBOR, SAHIN-TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2002.06.05. 23:01
Címkék
Terrence Davis (4), az Atomerômû amerikaija megint kitûnôt nyújtott támadásban
Terrence Davis (4), az Atomerômû amerikaija megint kitûnôt nyújtott támadásban
Terrence Davis (4), az Atomerômû amerikaija megint kitûnôt nyújtott támadásban
Terrence Davis (4), az Atomerômû amerikaija megint kitûnôt nyújtott támadásban
Terrence Davis (4), az Atomerômû amerikaija megint kitûnôt nyújtott támadásban
Terrence Davis (4), az Atomerômû amerikaija megint kitûnôt nyújtott támadásban
Egy Sitku-tripla, majd egy Sitku-dupla és sokáig semmi más. Mintha csak a paksi tizenötös számára kezdődött volna el az idei bajnoki finálé. Aztán beköszönnek a többiek is, Fodor Gergely (távolról) és Davis (a fellegekből leereszkedvén).
Odaát a zavarodottság jelei. Madison labdát veszít, talán mert annyira igyekszik. Biztosak lehetünk benne, bizonyítana az ismerős közegben, aki esetleg nem tudná, esztendeje még itt játszott. És jutott el a bajnoki ezüstig.
Hanem Pakson most jobbra, szebbre vágynak. És úgy is kezdenek a fiúk, mint akik hamarjában nyomatékosítani kívánják, kié a főszerep. Már a negyedik percben járunk, amikor megtörik a vasi átok, Madison labdáját Mujanovics gyömöszöli a gyűrűbe közvetlen közelről. Egy másik körmendi légiós, Edmonson viszont továbbra is csak erőlködik, azután pedig dühöng – legszívesebben Bodnár spori fejét venné –, tudvalevő, e kettő gyakorta együtt jár. Tény, a száguldó Pakssal nehéz tartani a lépést, habár a nyitány 10–0-ja után egészen "emberivé” változtatja a hátrányát a Körmend.
ATOMERÔMÛ SE - MARC-KÖRMEND 84 - 63

(21–14, 18–21, 18–18, 27–10)
A mérkôzés osztályzata: 3
Paks, 1500 nézô
V: Harsányi, Bodnár

ATOMERÔMÛ SE:
Fodor M. 4
FODOR G. 18/12
DAVIS 25
Sitku 11/3
CZIGLER 13
Csere:
Jurgilas 2
RAJKÓ 11/6
Lôrincz –
Érsek –
Edzô:
Fodor Péter

MARC-KÖRMEND:
Németh 12/6
Madison 14/6
Trummer –
MUJANOVICS 19/9
Edmonson 10
Csere:
Zsebe 6
Grebenár 2
Keresztes –
Szlávik –
Edzô:
Patonay Imre

Az eredmény alakulása. 3. p.: 10–0. 8. p.: 17–9. 14. p.: 25–22. 19. p.: 37–30. 23. p.: 43–37. 27. p.: 49–49. 35. p.: 72–53. 38. p.: 77–60

Kipontozódott: Edmonson (37. p.)
És itt az újabb fordulat: a tizennegyedik percben már Edmonson sem ideges, és ez már önmagában sokat ér a vendégeknek. A lassan tősgyökeres vasiként számon tartott amerikai előbb zsákol egy hatalmasat, majd pattanót szed, és hozza kihagyhatatlan helyzetbe csapattársát, Némethet. Három pontra apad ekkor a hazai előny, azaz "visszahozza” a mérkőzést a Patonay-együttes. Feltűnő, hogy fault szinte alig-alig akad, sportszerű és kifejezetten jó a meccs.
Még mielőtt igazán szorossá válna az eredmény, kapcsol az ASE, személy szerint Sitku és Davis. És hogy teljes legyen a paksi öröm, Czigler zsákol hatalmasat, bizonyára elleste a figurát a vendégek "Eddyjétől”. Lohol a Körmend, de célba nem ér, egyebek mellett például azért, mert Zsebe és Mujanovics képes egy támadáson belül két ziccert is elrontani. Közte hatnál életveszély az effajta baki, odaát Fodor Gergely büntet, a harmadik tripláját elsüllyesztve a gyűrűben.
Valamelyest bizonyára fáradnak a felek, hiszen nő a hibák száma, szintúgy a feszültség. Tartja öt-hatpontos előnyét az Atomerőmű, amikor Németh erősen faultgyanús helyzetben hibáz. Aztán kis híján felrobban dühében. Kivált, amikor az ellentámadásból Davis ér el pontokat. Ezt már Patonay sem bírja, egészen a félpályáig üldözi a szürkeruhásokat, miközben csak mondja, mondja a magáét. A vége: technikai a körmendi kispad ellen. Az már más kérdés, hogy a paksiak elrontják az ölükbe pottyant dobásokat, nem sokkal később viszont a remekül játszó Mujanovics csuklója villan.
Egyenlő.
Mestermérleg

Fodor Péter, az Atomerőmű edzője:
– Nagyon jól kezdtünk, és ez megadta az egész mérkôzés alaphangulatát. A találkozó középsô szakaszában aztán kiegyenlítetté vált a játék, nagyon ránk jött a Körmend. A harmadik negyed vége felé találtunk rá az igazi ritmusunkra, a hajrában pedig már minden sikerült, így úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Ezzel megtettük az elsô lépést céljaink elérése felé.



Patonay Imre, a Körmend edzője:
– Sajnos az elsô és a negyedik negyedet nagyon rosszul kezdtük, de úgy érzem, hogy a harmadik tíz percben akadt jó néhány olyan szabálytalanság a paksi palánk alatt, amelyet elnéztek a játékvezetôk. Ezzel együtt megérdemelten nyerte meg az Atomerômû a döntô elsô meccsét. Szombaton hazai pályán megpróbálunk egyenlíteni, ehhez egységesebben kell játszanunk, és nagyot kell javulnia a dobóteljesítményünknek.
Úgy tizenöt másodpercig. Amíg a nemrég beállt Rajkó nem köszön be a hárompontosvonalon túlról. Fodor Péter szerkezetmódosítást rendel el: Márton fia helyett a bátyus, azaz Gergely irányít. A túloldalon beszáll Grebenár is, de csak megmutatja magát, nem újdonság, ebben az idényben meglehetősen kevés lehetőség jut neki. Patonay tanácstalan, merthogy csapata reprodukálja a nyitó negyedet.
Horrorisztikusan, 0–15-tel nyitnak a vasiak. A fehéreknél Rajkó (a második triplája), Czigler és Davis felel a pontokért, és minthogy fogy az idő, megkockáztatható, e trió mondhatja büszkén, eldöntötte a meccset. Aztán – hogy végérvényesen bizonyítást nyerjen, hogy az első negyedbeli forgatókönyv került elő ismét – Mujanovics töri meg a gólcsendet.
Csakhogy ekkor már mindenki tudja, a párharc első ütközete eldőlt. Patonay sem tombol már. Áll az oldalvonal mellett, csípőre tett kézzel, és nem hisz a szemének.
Öt perc alatt összeomlott a csapata.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik