A trilógia meseszerű epizódja

SAHIN TÓTH RÓBERT, SZÉKELYHIDI JÁNOSSAHIN TÓTH RÓBERT, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2003.10.25. 23:14
Címkék
Albacomp-rangadó-trilógia, második epizód. Ezúttal a Debrecen a rivális. Egy hete Pakson kezdődött meg a nagy menetelés, és gyanítjuk, a Farkas-fiúk nem ilyen rajtról álmodtak. És most itt a Debrecen, amely még az ASE-nál is nagyobb falatnak tűnik. Egy gyengélkedő Albacompnak (mint a Pakson pályára lépő&) talán megoldhatatlan feladat a legyőzése.
No de ki beszél itt gyengélkedésről? Szárnyalva kezdett a házigazda, olyan tempóban, amely csöppet sem mindennapos kis hazánkban. Spivey másfél perc alatt többet mutatott, mint legutóbb: két gólpassz, labdaszerzés, majd egy míves tripla volt a fáradozásai jutalma.
És akkor még nem esett szó Benczéről. Lélegzetelállító, amit bemutatott. A túloldalon Sitku és Bukva igyekezett útját állni, meglehetősen kevés sikerrel.
Összefoglalva a rangadó első perceit: a játék minden elemében többet mutatott a hazai egylet. Nemhiába hangsúlyozta, a rajt fontosságát Ráthonyi edző, amitől a meccs előtt nagyon is tartott, beigazolódott, gyorsan tekintélyesnek mondható előnyt szerzett az Albacomp. Bukva törte meg a hajdúsági gólcsendet, aztán letette a névjegyét a másik két légiós is, ám a felzárkózás reménye csak a negyed vége felé csillant fel a Vadkakasok számára. Hazai oldalon aggodalomra adott okot, hogy a pontok mellett a személyi hibákat is szorgosan gyűjtögették a fiúk (Spivey és Boros is háromnál járt), így hiába tartotta tízpontos előnyét, nem érezhette magát "biztonságban” a vendéglátó.
Ráthonyi Tamásnak jelentősebb problémái akadtak, tudniillik támadásban meglehetősen visszafogottnak tűnt az eddig meccsről meccsre a száz pontot ostromló Debrecen. Rémes hatásfokkal tüzeltek a látogatók az első félidőben, Lee 15 (2/13), míg a csapat 28 (8/29) százalékos mezőnymutatóját aligha raknák ki a kirakatba.
Spivey jelentett megoldást a rivális zónavédekezésére, a harmadik felvonás elején a Dombóvárról igazolt amerikai irányító két triplája jutott el rendeltetési helyére. Gyorsan kiderült, hogy Greenék dobóformája egyfajta varázsütésre a szünetben sem javult fel, s minthogy odaát Bencze felidézte az első negyedben bemutatottakat, tovább mélyült a szakadék a felek között.

A fiatal Bencze Zoltán (12) talán élete meccsét játszotta szombat este (Fotó: Danis Barna)
A fiatal Bencze Zoltán (12) talán élete meccsét játszotta szombat este (Fotó: Danis Barna)
A fiatal Bencze Zoltán (12) talán élete meccsét játszotta szombat este (Fotó: Danis Barna)
A 27. percben újabb mérföldkőhöz ért az Albacomp, és az örömittas publikum nem is felejtett el megemlékezni az állomásról ("Húsz, húsz, húsz!”). Különösebb jóstehetség nélkül írhattuk, hogy a fontos kérdésekre megkaptuk a választ. Azaz: zsebre rakta a két pontot a házigazda. Hátravolt még vagy fél tucat, az ínyenceknek való fehérvári mozzanat: egy-két Spivey-varázslat, néhány Lapov-tempó, a hihetetlen munkát végző Fodor Gergely néhány szerzett labdája (az öccsének, Mártonnak csak epizódszerep jutott), ám a fejekben talán már ott motoszkált, hogy a rangadótrilógiának hamarosan folytatása következik.
Aki esetleg nem tudná, jövő pénteken Kaposváron lesz jelenésük Boroséknak.

Mestermérleg
Farkas Sándor:
– Mentalitásban javultunk, a játék még időnként döcögött, de amikor kicsit megközelített bennünket a Debrecen, mindig tudtunk újítani. Úgy gondolom, az ötödik fordulóban még nem lehetek maximalista. A fontos győzelem ellenére is érzem, hogy hol kell tovább javulnunk.
Ráthonyi Tamás: – Minden tekintetben jobb volt az Albacomp, csupán a második negyed teljesítményével lehetek elégedett. A statisztika elemzése sok mindent elárul, de az tény, hogy sem távolról, sem a palánk alól nem jeleskedtünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik