Carmelo Anthony visszatért

Vágólapra másolva!
2007.01.23. 09:16
Kikapott a Chicago Bulls az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnoság hétfői játéknapján az Indiana Pacers otthonában. A tavalyi bajnok Miami Heat ezúttal kivívta a győzelmet hazai pályán, ugyanígy tett a Utah Jazz és a Los Angeles Lakers is, melynek soraiban Kobe Bryant meg sem állt 42 pontig. Győzött a visszatérő Carmelo Anthony és Allen Iverson vezette Denver is, ahol kivételesen nem ők, hanem Marcus Camby tette a legtöbbet a győzelemért 17 pontjával és ugyanannyi lepattanójával.
Carmelo Anthony (balra) és Allen Iverson: tökéletes az egyetértés
Carmelo Anthony (balra) és Allen Iverson: tökéletes az egyetértés
Carmelo Anthony (balra) és Allen Iverson: tökéletes az egyetértés
Carmelo Anthony (balra) és Allen Iverson: tökéletes az egyetértés

Indianapolisban kapott ki a 31 pontot szerző Ben Gordon vezette Chicago Bulls. Fölényben ugyan nem játszottak a hazaiak, de az első negyedben szerzett előnyüket megtartották.

Az Indianából nagyon hiányzott a Golden State Warriorshoz távozó Al Harrington és Stephen Jackson, azonban végül így is sikerült hétpontos győzelmet aratniuk.

Jermaine O’Neal 22 pontot és tíz lepattanót szerzett, rajta kívül még négyen értek el kétszámjegyű dobóteljesítményt a Pacersnél.

Kicsit nyögvenyelősen nyert hazai pályán a Los Angeles Lakers, és csak az utolsó játékrészben sikerült a maguk javára fordítani a mérkőzést.

Ez elsősorban persze a nagyszerűen játszó, végül 42 pontot szerző Kobe Bryantnek köszönhető, aki négy hárompontost is elhelyezett a vendéggyűrűben, emellé pedig nyolc lepattanót is begyűjtött.

A Golden State Warriorsnál a már említett – és frissen érkezett – Al Harrington harminc pontig jutott.

A Miami Heat hazai meccse simábban alakult, mint a Dallas elleni, és az első periódusban szerzett 28 pontos előnyüket a New York Knicks nem tudta behozni.

Eddie Curry (labdával) és Jason Kapono (balra) csatáját most az előbbi nyerte - a meccs végén viszont nem ő örülhetett
Eddie Curry (labdával) és Jason Kapono (balra) csatáját most az előbbi nyerte - a meccs végén viszont nem ő örülhetett


Jason Kapono hat hárompontos kísérletéből négy betalált, nem hiába vezeti a ligát a hárompontos dobásokban, végül 22 ponttal zárt.

Dwyane Wade kihagyta a mérkőzést sérülés miatt, és ezúttal nem állt be még sérült bokával is játszani, mint tette azt a Mavericks ellen.

A new yorkiak közül Eddy Curry 26 pontja és David Lee tizenöt lepattanója volt kiemelkedő, ketten azonban képtelenek voltak akár csak felzárkózni is a Heathez.

A Denver Nuggets is sikerrel vette a tegnapi akadályt: a Memphis Grizzlies együttesét fogadta a Pepsi Centerben.

Az eltiltása után visszatérő Carmelo Anthony 28 ponttal mutatkozott be újra és jelezte: tizenöt lelátón töltött meccs alatt sem felejtett el kosarazni.

Allen Iverson 23-ig jutott, de a hazaiak leghasznosabb játékosa mégis Marcus Camby volt, aki 17 pontja mellé ugyanennyi lepattanót kapkodott össze, és három blokk is belefért a tegnap esti teljesítményébe.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 81. JÁTÉKNAP
Toronto Taptors Charlotte Bobcats 105-84
Cleveland Cavaliers Orlando Magic 79-90
Indiana Pacers Chicago Bulls 98-91
Boston Celtics San Antonio Spurs 89-93
Miami Heat New York Knicks 101-83
Denver Nuggets Memphis Grizzlies 115-98
Utah Jazz Minnesota Timberwolves 106-91
Sacramento Kings New Jersey Nets 88-87
Los Angeles Lakers Golden State Warriors 108-103
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik