Kiss Virág is ott lesz a 3x3 kosarasok olimpiai selejtezőjén

Vágólapra másolva!
2024.05.08. 09:43
Kiss Virág újabb olimpiai selejtezőn léphet pályára (Fotó: Koncz Márton)
Kiss Virág is pályára lép a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatottban, amely a jövő héten a debreceni olimpiai selejtezőtornán próbál párizsi kvótát szerezni.

Az MTI értesülése szerint a Földi Attila szövetségi kapitány vezette nemzeti csapatot a 26 éves Kiss mellett Böröndy Vivien, Papp Klaudia és Szabó Fanni alkotja, míg a honosított – és sérült – Mompremier Beatrice nem lép pályára. Az első keretedzésre szerdán (ma) 18 órakor kerül sor Debrecenben. Az 5x5-ös magyar válogatottal februárban, Sopronban szintén olimpiai selejtezőt vívó Kiss Virág az elmúlt szezonban a török Mersint erősítette, amellyel a bajnokságban és a kupában is ezüstérmet nyert, az Euroligában pedig negyedik lett.

A női válogatott jövő csütörtökön előbb Izraellel, majd Hollandiával csap össze Debrecenben, végül szombaton Olaszországgal találkozik a D-csoportban. Csoportonként az első két-két gárda jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe, s a záró napon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

A női csapat – akkor még Mompremierrel – áprilisban már megpróbálkozott az olimpiai kvóta megszerzésével, de csak az elődöntőig jutott Hongkongban az első selejtezőn, ahonnan a tornagyőztes szerzett ötkarikás indulási jogot.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik