A második félidőre feljavult az Egervári-csapat támadójátéka

Vágólapra másolva!
2007.08.18. 19:47
Második félidei támadójátékának köszönhetően otthon tartotta a három pontot a Győr labdarúgócsapata az NB I 5. fordulójában. A REAC az első játékrészben számos alakalommal eldönthette volna a találkozót, de Sztevanovics bravúrjainak köszönhetően ekkor még érintetlen maradat a hazai kapu. Bogdanovics a hajrában döntötte el az összecsapást.
Bajzát péter beállásával feljavult azt ETO támadójátéka
Bajzát péter beállásával feljavult azt ETO támadójátéka
Bajzát péter beállásával feljavult azt ETO támadójátéka
Bajzát péter beállásával feljavult azt ETO támadójátéka

LABDARÚGÓ NB I, 5. FORDULÓ

Helyszín: Győr
Nézőszám: 3 000
Játékvezető: Bognár Tamás
Asszisztensek: Huszár Balázs, Szécsényi István
A KEZDŐCSAPATOK
GYŐR REAC
1 Sztevanovics 1 Farkas B.
25 Nikolov 17 Horváth G.
32 Stark 7 Cseri
26 Supics 8 Kapcsos
14 Völgyi 5 Sallai
13 Pákolicz 21 Madar Cs.
5 Bank 20 Erős K.
7 Jäkl 22 Polonkai
8 Józsi 4 Nagy T.
10 Bogdanovics 11 Nyerges
11 Brnovics 10 Torma
Vezetőedző: Vezetőedző:
Egervári Sándor Aczél Zoltán
Gólszerző: Bajzát (59.), Bogdanovics (82.) ill. Kapcsos (76.)
Csere: Brnovics helyett Bajzát (46.), Pákolicz helyett Tokody (60.), Jäkl helyett Müller (74.) ill. Sallai helyett Dinka (51.), Torma helyett Varga Z. (60.)
Sárga lap: Bank (42.), Völgyi (87.)

Rögtön a mérkőzés elejétől Aczél Zoltán együttese tartotta kezében a játék irányítását, előbb a nyolcadik percben Madar szerezhette volna meg a vezetést a rákospalotaiaknak, majd Torma két csel után, ha kicsit jobban helyezi a labdát. Azonban a támadó lövésénél Sztevanovics hatalmas mentésére is szüksége volt a zöld-fehéreknek ahhoz, hogy ne kerüljenek hátrányba.

A folytatásban is inkább a REAC volt az a csapat, amely akarata jobban érvényesült és ez helyzetekben is megmutatkozott, hiszen nem sokkal később újra Torma vehette volna be a győri kaput, de Sztevanovics ezúttal is bravúrral hárított.

Csakúgy mint a félidő derekához érve Nagy Tamás ziccerénél, mikor a szélső éles szögből leadott lövését védte. A középpályás a szünet előtt még szabadrúgásból is megpróbálta bevenni a győri kaput, de ezúttal sem tudott túljárni a szerb hálóőr eszén.

A térfélcserét megelőzően Egervári Sándor támadóposzton változtatott, és Bajzát Péter küldte a pályára. Lendületet is vitt az előző szezon gólkirályának beállása a hazaiak játékában, hiszen előbb elindított egy támadást, aminek a végén Józsi hagyott ki egy hatalmas helyzetet, majd két perccel később az ő maga került helyzetbe, de hibázott.

Ez még azonban csak a kezdet volt, hiszen a támadó a második félidő első negyedórájának végéhez közeledve Bank kiugratását váltotta gólra. A csatár ezzel megszerezte az idei szezonban az első találatát.

A vendégek azonban nem mondtak le könnyedén arról, hogy pontot szerezzenek Győrben, és egy némileg szerencsés találattal ki is egyenlítettek, ugyanis egy szöglet után Kapcsos hátáról pattant a hazai kapuba a rákospalotaiak találata.

De a fővárosiak is korán kezdtek el örülni a megszerzett pontnak, hiszen a hajrában Bogdanovics elé pattant a labda és a támadó nem teketóriázott, hanem a kapu bal felső sarkába bombázta a hazaiak győztes találatát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik