Farkas Balázs bombagóllal szakította meg az újonc veretlenségét

Vágólapra másolva!
2007.08.18. 17:06
Izgalmas és eseménydús mérkőzésen hozta el Nyíregyházáról a három pontot a Fehérvár csapata az NB I 5. fordulójában. A hazaiak főleg a második játékrészben dolgoztak ki kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket, de nem tudtak válaszolni Farkas Balázs bombagóljára. Révész Attila együttese így elszenvedte első vereségét az élvonalban.
Farkas Balázs (balra) fantasztikus góllal döntötte el a három pont sorsát
Farkas Balázs (balra) fantasztikus góllal döntötte el a három pont sorsát
Farkas Balázs (balra) fantasztikus góllal döntötte el a három pont sorsát
Farkas Balázs (balra) fantasztikus góllal döntötte el a három pont sorsát

LABDARÚGÓ NB I, 5. FORDULÓ

Helyszín: Nyíregyháza
Nézőszám: 3 000
Játékvezető: Kassai Viktor
Asszisztensek: Vámos Tibor, Márton Zsolt
A KEZDŐCSAPATOK
NYÍREGYHÁZA FEHÉRVÁR
33 Lazareanu 12 Sebők Zs.
19 Zaleh 13 Kocsis G.
6 Ambrusz 17 Koller
4 Sipos T. 33 Horváth G.
3 Cornaci 29 Mohl
12 Miskolczi 7 Simek
17 Hegedűs T. 20 Bozsics
5 Zabos 14 Farkas B.
10 Lippai 22 Nagy D.
21 George 9 Sitku
8 Moldovan 21 Dajics
Menedzser: Vezetőedző:
Révész Attila Marijan Vlak
Gólszerző: Farkas B. (36.)
Csere: Miskolczi helyett Vukadinovics (46.), Moldovan helyett Szilágyi N. (60.) ill. Kocsis helyet Fehér (46.), Nagy D. helyett Vayer (59.), Dajics helyett Dvéri (71.), Lippai helyett Montvai (76.)
Sárga lap: Cornaci (73.)

Az első pillanattól egymásnak estek a csapatok, hiszen a hazaiak szerették volna megőrizni veretlenségüket, míg a vendégek mindenképpen szerettek volna javítani, ugyanis szezonkezdetük jóindulattal sem nevezhető fényesnek.

Az első negyedórában kétszer is csak a szerencse mentette meg a Nyíregyházát a kapott góltól, hiszen előbb Bozsics távoli lövése csattant a felső lécen, majd nem sokkal később Sitku csúsztatása kötött ki ugyanott.

A huszonkettedik percben ismét pechje volt Mario Bozsicsnak, hiszen ezúttal szabadrúgásból próbálkozott, és csakúgy mint a mérkőzés elején, ezúttal is a felső lécet találta telibe.

A hazaiaknak csak ezután adódtak ígéretes lehetőségeik, de ezt megelőzően is ötletes támadásokat vezettek, azonban a végjátékukba rendre hiba csúszott. Az első játékrész második felében előbb Cornaci beadását passzolta a kapufára Miskolczi, majd a középpályás néhány perccel később visszaadta a kölcsönt, de ekkor a védő az oldalhálóba fejelt.

A félidő hajrájához közeledve aztán Farkas Balázsnak összejött az, ami Bozsicsnak nem, a válogatott középpályás egy visszagurított labdát lőtt távolról hatalmas erővel a hazaiak kapujának jobb oldalába.

A szünetig átvette a játék irányítását a hazai csapat, és egyenlíthetett volna, de George egy nagyszerű támadás végén ordító helyzetet hibázott el.

A második félidő elején is elsősorban az újoncnak akadtak egyenlítési lehetőségei, és mindenképpen meg kell említeni a szünetben beállt Vukadinovicsot, aki többször is a kapu elé került, és nagyszerűen hozta helyzetbe csapattársait is.

A legközelebb akkor álltak a hazaiak az egyenlítéshez, amikor a szerb légiós passza után Lippai kotorta kapura a labdát, de Sebők az utolsó pillanatban a gólvonalról mentett, a hazai játékosok gólt reklamáltak.

A továbbiakban is a hazaiak alakítottak ki nagyobb helyzeteket, de a döntő pillanatban hibáztak, vagy egy-egy fehérvári játékos mentett az utolsó pillanatban.

A hazaiak nem érdemeltek vereséget a helyzeteik alapján, de nem tudtak élni a számtalan adódó lehetőséggel, és emiatt maradtak először pont nélkül az élvonalban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik