Hercegfalvi Zoltánnak köszönheti a listavezető az egy pontot

Vágólapra másolva!
2007.08.24. 20:56
Továbbra is képtelen nyerni Pajkos János csapata, mely ezúttal a Bp. Honvéd ellen ért el döntetlent. A DVTK hátrányból fordított ugyan nyolc perc alatt a kispestiek ellen, ám előnyét nem tudta megtartani a mérkőzés végéig.
Hercegfalvi Zoltán (középen) szerezte csapata mindkét gólját
Hercegfalvi Zoltán (középen) szerezte csapata mindkét gólját
Hercegfalvi Zoltán (középen) szerezte csapata mindkét gólját
Hercegfalvi Zoltán (középen) szerezte csapata mindkét gólját

LABDARÚGÓ NB I, 6. FORDULÓ

Helyszín: Diósgyőr
Nézőszám: 3500
Játékvezető: Iványi Z.
Asszisztensek: Albert, Medovarszki
A KEZDŐCSAPATOK
DIÓSGYŐR HONVÉD
26 Köteles 1 Tóth I.
2 Kállai 36 Schindler
18 Farkas N. 6 Pomper
3 Elek 23 Vincze Z.
33 Hegedűs Gy. 25 Magasföldi
23 Sipeki 79 Genito
81 Katona 14 Vincze G.
8 Vitelki 22 Bárányos
19 Lipusz 7 Ivancsics
14 Douva 21 Hercegfalvi
9 Simon A. 55 Palásthy
Vezetőedző: Vezetőedző:
Pajkos János Supka Attila
Gólszerző: Sipeki (18.), Simon A. (11-esből, 23.), ill. Hercegfalvi (15., 82.)
Csere: 9 Simon A. helyett 5 Navarrete, 2 Kállai helyett 12 Pele (mindkettő a 65.), 19 Lipusz helyett 4 Fodor M. (69.), ill. 55 Palásthy helyett 13 Abass, 7 Ivancsics helyett 19 Diego (mindkettő a 27.), 23 Vincze Z. helyett 3 Tóth B. (48.)
Sárga lap: Pomper (58., 85.)
Kiállítás: Pomper (85.)

Izgalmas és fordulatokban bővelkedő mérkőzést játszott a két csapat. A forduló előtt nyeretlen Diósgyőr a listavezető Bp. Honvéd ellen próbálta megszerezni első győzelmét, ám fertályóra elteltével a fővárosiak Hercegfalvi Zoltán szép fejesével megszerezték a vezetést.

A hátrányba kerülő hazaiak azonban nem hagyták letargiába zuhanni szurkolóikat, és három perc elteltével egyenlítettek. A gólhoz azonban kellett a kispesti védők helyezkedési hibája is, hiszen előbb Vincze Gábor számította el a labda ívét, majd Tóth Iván nagy védése után Sipeki Istvánt hagyták őrizetlenül a piros-feketék.

További öt perc elteltével ismét Vincze Gábor hibázott, miután nem tudta megállítani Douvát, majd a 16-oson belül szabálytalankodott a kameruni támadóval szemben. Mivel Simon Attila értékesítette a büntetőt, a diósgyőriek nyolc perc alatt megfordították az eredményt.

Játékosai tehetetlenségét nézve, Supka Attila, a Bp. Honvéd vezetőedzője kettős cserére szánta el magát, amely csapata előnyére vált. Némileg meglepetés azonban, hogy a két hazai gólban is tevékenyen részt vevő Vincze Gábor a pályán maradhatott. Mindenesetre a váltást követően a vendégek átvették a játék irányítását, és amennyiben pontosabban céloznak, még a szünet előtt egyenlíthettek volna.

A második játékrészben továbbra is a vendégek támadtak többet, ám ekkor már koránt sem olyan veszélyesen, mint korábban. A hazaiak ellenben visszahúzódtak saját térfelükre, és hosszú indításokkal próbálták játékba hozni Halidou Douvát – sikertelenül.

A találkozó vége előtt nyolc perccel ismételten Hercegfalvi Zoltán szerzett gólt, mellyel ismét döntetlent mutatott az eredményjelző tábla. Mivel a hazaiak a hátra lévő időben már nem tudtak újítani, újfent csak egy ponttal gazdagodtak, így Pajkos János csapata továbbra is nyeretlen a bajnokságban. A Bp. Honvéd maradt ugyan listavezető, ám elképzelhető, hogy szombaton valamelyik üldözője megelőzi a piros-feketéket.

tn.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik