A hazaiak dobogóra, a vendégek a középmezőnybe kerülhetnek

Vágólapra másolva!
2007.08.31. 10:58
Ma este 19 órakor Angyalföldön kezdődik a labdarúgó NB I hetedik fordulója: a Vasas győzelem esetén szombatig biztosan a dobogósok közé kerül, míg a DVTK egy bravúros idegenbeli sikerrel vagy egy kevésbé váratlan döntetlennel a középmezőnyhöz zárkózhat fel. A hazaiak szinte legjobb csapatukkal fogadják a pontvadászatban egyelőre nyeretlen borsodiakat.
Kiss és Douva tavaszi csatája
NS-archív (M. Németh Péter)
Kiss és Douva tavaszi csatája
Kiss és Douva tavaszi csatája
NS-archív (M. Németh Péter)
Kiss és Douva tavaszi csatája

Mészöly Géza együttese hétfőn szerencsés volt, 1-1-es döntetlent ért el a helyzeteke sokaságát elpuskázó Újpest FC vendégeként, míg a Diósgyőr hétközben simán, 3-0-ra nyert az NB III-as Eger otthonában a Magyar Kupa harmadik körében.

„Kielemeztük a hétfői meccs hibáit, és igyekeztünk leszűrni belőle azt a tanulságot, ami ahhoz vezethet, hogy ismét győzelemnek örülhessenek szurkolóink – mondta a vasasbp.hu-nak az angyalföldiek vezetőedzője, majd hozzátette: - Tudjuk, hogy a védelemben nagyon sokat hibáztunk, és a pénteki meccsen ezt az előnyt nem szeretnénk megadni a Diósgyőrnek. Azzal szeretnénk meglepni szurkolóinkat, hogy az eredményesség mellé már jó játék is kapcsolódjon.”

A Vasasból B. Tóth, Pavicsevics és Piller hiányozhat, a csapatkapitány Tóth azonban hétfőn letöltötte egy meccsre szóló eltiltását, és visszatér.

„Idén először tudtunk több edzést is tartani csúszós talajon, így valószínűleg a mély talaj sem okoz majd gondot. Nem téveszt meg minket a DVTK tabellán elfoglalt helye. Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, de bízom a csapatban” – szögezte le Mészöly Géza.

Kollégája, Pajkos János egyelőre nem ünnepelhetett győzelmet az NB I 2007-2008-as kiírásában, így biztos, hogy csapata a szoksásosnál is nagyobb elánnal veti majd magát a küzdelembe.

„A Vasas kitűnően szerepel a bajnokságban, hazai pályán száz százalékos a teljesítményük. Papíron ők az esélyesek, de szeretnénk meglepetést okozni és visszavágni a Ligakupában elszenvedett vereségért. Ebala és Victor sajnos még nincs tökéletes állapotban, remélem, minél előbb tudom őket játszatni. Figyelnünk kell majd a hazaiak átlövéseire, ebből ugyanis sok gólt szereztek. A Vasas több meccsét is a semmiből hozta vissza, sokszor szerencséjük is volt, de sokat is tettek azért, hogy Fortuna melléjük álljon” – mondta a tréner a diósgyőriek honlapján.

A legutóbbi szezonban a Vasas idegenben 2-1-re nyert a Diósgyőr ellen, hazai pályán pedig 2-2-ás döntetlent játszott.

LABDARÚGÓ NB I, 7. FORDULÓ

VASAS-DIÓSGYŐR

Helyszín: Illovszky Rudolf Stadion
Játékvezető: Veizer Roland
Asszisztensek: Kovács Zoltán, Deutsch Szabolcs
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
VASAS DIÓSGYŐR
33 Németh G. 26 Köteles
27 Balog Zs. 18 Farkas N.
5 Pandur 13 Vámosi
28 Unierzyski 33 Hegedűs Gy.
21 Tóth A. 4 Fodor M.
23 Kincses 7 Lakatos
8 Németh N. 8 Vitelki
14 Tandari 2 Kállai
7 Kiss K. 81 Katona
11 Lázok 23 Sipeki
22 Rebryk 14 Douva
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Pajkos János
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik