Németh Viktor győzelemmel ajándékozta meg a lila-fehéreket

Vágólapra másolva!
2007.10.05. 20:57
Egygólos győzelmet aratott a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának (Soproni Liga) 11. fordulójána az Újpest a Fehérvár ellen. Az otthon játszó fehérvári alakulat a 37. percben Juszuf Dajic góljával még megszerezte a vezetést, ám a második félidőben előbb Kovács Zoltán egyenlített, majd Tisza Tibor találatával a győzelmet is kicsikarta Urbányi István csapata. A 1-2-es eredménnyel záruló találkozót Németh Viktor suta megmozdulása döntötte el a 85. percben.
Sándor György és az Újpest nem játszott jól, de végül legyőzték a Fehérvárt
Sándor György és az Újpest nem játszott jól, de végül legyőzték a Fehérvárt
Sándor György és az Újpest nem játszott jól, de végül legyőzték a Fehérvárt
Sándor György és az Újpest nem játszott jól, de végül legyőzték a Fehérvárt

LABDARÚGÓ NB I, 11. FORDULÓ

Helyszín: Székesfehérvár, Sóstói stadion
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Solymosi Péter
Asszsiztensek: Szpisják Zsolt, Takács Gábor
A KEZDŐCSAPATOK
FEHÉRVÁR ÚJPEST
30 Németh V. 1 Balajcza
13 Kocsis G. 25 Vermes
3 Fehér Zs. 29 Bissoye
33 Horváth G. 24 Böjte
29 Mohl 3 Sadjo
7 Simek 5 Sándor Gy.
18 Csobánki 9 Habi
20 Bozsics 7 Radulovic
14 Farkas B. 20 Foxi
9 Sitku 11 Dourandi
21 Dajic 28 Tisza
Vezetőedző: Vezetőedző:
Marijan Vlak Urbányi István
Gólszerző: Dajic (37.), ill. Kovács Z. (74.), Tisza (85.)
Csere: 9 Sitku helyett 8 Lattenstein (82.), 14 Farkas B. helyett 19 Baranyai T. (88.), ill. 5 Sándor Gy. helyett 10 Kovács Z. (57.)
Sárga lap: Csobánki (32.), ill. Foxi (3.), Sadjo (47.)


Amit előzetesen a legkevésbé lehetett várni, az bekövetkezett, vagyis az FC Fehérvár futballistái pályára léptek az Újpest ellen. A labdarúgók nem jutottak ugyan pénzükhöz, ám Sebők Zsolt kivételével valamennyien vállalták a játékot. A kapus leült ugyan a kispadra, de nem volt hajlandó játszani, mivel a székesfehérvári klub többségi tulajdonosa továbbra sem egyenlítette ki tatozását a csapat felé.

Nos, hogy a futballról is ejtsünk néhány szót, említést érdemel, hogy a két gárda a héten másodszor került szembe egymással. A szerdai Ligakupa-mérkőzésen a lilák hazai pályán 4–3-ra verték Bozsicsékat, nem túl meggyőző játékkal. Hozzá kell tenni azonban, hogy az újpestiek három olyan gólt szereztek, amelyek az európai elitbajnokságokban is megállták volna a helyüket. Na, és persze szintén Urbányi István együttesét dicséri, hogy kétgólos hátrányból fordítottak a Szusza-stadionban.

Ezúttal óvatosabban kezdtek a csapatok, amely azt eredményezte, hogy a kapura egyáltalán nem lőttek a játékosok. A szakadó esőben ázó szurkolók bosszankodása érthető volt, hiszen a játékosok rendre ellenfélhez passzolták a labdát, vagy a rossz ütemű átadások olyan helyzetbe hozták a csapattársakat, hogy az újabb passzok után az ellenfél szerezte azt meg.

Némileg váratlanul tehát, de a Fehérvár megszerezte a vezetést, miután Simek Péter gyorsvonatként robogott el a jobb oldalon, majd – lám, mennyit ér egy pontos átadás – Dajichoz centerezett, aki négy méterről nem hibázott. Alig két perc elteltével az újpestiek egyenlíthettek volna, de Tisza Tibor döntő szituációban rontott.

A folytatásban még annyi esemény sem történt, mint az első félidőben. A hazaiak enyhe mezőnyfölényben futballoztak ugyan, de a fehérvári játékosok helyzetbe nem kerültek. A lilák még úgy sem. Urbányi István hiába küldte pályára Kovács Zoltánt, a 34 esztendős csatár sem tett hozzá semmi pluszt együttese játékához.

Telt az idő, és továbbra is a piros-kékek vezettek, ám amilyen váratlanul szereztek vezetést az első félidőben a hazaiak, olyannyira meglepő volt a lilák egyenlítése. Ki más, mint Kovács Zoltán talált be a kapuba.

A találat felrázta a vendégeket, hiszen négy perc elteltével a vezetést is megszerezhették volna, ám Sasa Radulovic lövésénél Németh Viktor bravúrja kellett, hogy ne változzon az eredmény.

A kapus megmozdulása a 85. percben emlékezetesebb marad, legalább is az újpestieknek, hiszen Tisza Tibor távoli lövése Németh hasa alatt csorgott a gólvonal mögé, mellyel a lilák meg is nyerték a bajnokit.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik