NB I: Dombi folytatná a játékot, Bajzát szerint verhető a DVSC

Vágólapra másolva!
2011.10.21. 14:38
A vasárnapi Pécs–Debrecen NB I-es labdarúgó mérkőzés mérkőzés előtt a korábban a DVSC-t, jelenleg a baranyaiakat erősítő Bajzát Péter arról beszélt, hogy Magyarországon mindegyik csapatot, így a Lokit is legyőzhetőnek tartja. A debreceni Dombi Tibor arról beszélt, hogy az ETO elleni siker után sem vehetik félvállról az újonc elleni meccset, és ezzel Kondás Elemér vezetőedző is egyetértett. 

„A magyar élvonalban nincs olyan csapat, amelyiket ne lehetne elcsípni, így a Debrecent is le lehet győzni – mondta Bajzát Péter a Dunántúli Naplónak, hozzátéve, hogy semmi érzelem nem fűzi már korábbi csapatához. – Ha a megbeszélt taktika szerint játszunk, valamint mindenki hozzáteszi még a magáét, akkor van esélyünk.”

Bajzát jelenleg a PMFC-t erősíti, de 1998–2004 között Debrecenben futballozott, 1999-ben ott mutatkozott be az NB I-ben, s ugyanebben az évben, valamint 2001-ben Magyar Kupát nyert a klubbal.

Dombi Tibor a Pécs elleni mérkőzés mellett a lehetséges szerződéshosszabbításáról is beszélt.

„A szezon kezdete előtt feljutott csapat mindig veszélyes, különösen hazai pályán – idézi a dvsc.hu Dombi Tibort. – Bármennyire is benne vagyunk már az őszi idényben, a saját stadionjukban még bőven tart a baranyaiak lendülete, különösen igaz lehet ez, ha az első helyezett ellen lépnek pályára. Természetesen nem vehetjük félvállról az összecsapást, mert az biztosan megbosszulná magát, nekünk is ugyanúgy fel kell pörögnünk, mint a hazaiaknak. Valljuk be, ez sokkal könnyebben megy Pécsett, ahol vélhetően szép számban látogatnak majd ki a drukkerek és a körülmények is első osztályúak, mint egy hangulattalan, ötszáz nézőt vonzó meccsen. Alázatosan kell futballoznunk és meg kell szereznünk a három pontot, nagyon fontos derbi lesz, hiszen ezért a győzelemért is ugyanannyi pont jár, mint mondjuk a Győr elleni rangadón elért sikerért.”

„Jó lenne még folytatni, hiszen még most is örömet okoz a játék, imádok focizni: edzeni és meccset játszani is jól esik. Nyilván szeretnék minél több lehetőséget kapni, de a lényeg, hogy hasznára legyek a csapatnak és segíteni tudjak a Lokinak az újabb sikerek elérésében” – fogalmazott Dombi Tibor, akinek decemberben lejár a szerződése a Lokinál, de a jelek szerint hajlik a hosszabbításra.

A PMFC elleni meccsel kapcsolatban Dombihoz hasonlóan kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője is óvatosan fogalmazott.

„Diósgyőrben legutóbb kaptak egy négyest, de nem szabad, hogy ez megtévesszen minket, mert ha megnézzük az eredményeiket, hazai pályán még nem kaptak ki – fogalmazott a szakvezető. – Otthon is veszélyesek, és biztos mindent megtesznek majd, hogy megnyerjék a mérkőzést. Ráadásul valószínűleg nem is kell motiválni őket, hiszen egy csapat ki mást akarna mindig megverni, mint az első helyen állót. Ezzel mi is így lennénk, és az eddigi ellenfelek is ezt tették. Jó dolog, de mi is arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb csapatot legyőzzük, ezt szeretnénk Pécsen is. Arra kell felkészülnünk, hogy nagyon harcos ellenféllel találkozunk, de ugyanazt az egységes és nagyakaratú játékot kell produkálnunk, amit eddig is.”

A hét elején a Debrecenből Korhut Mihály és Adamo Coulibaly is külön készült betegség, illetve sérülés miatt, de már mindketten egészségesek.

A DVSC holnap reggel 8 órakor indul az Oláh Gábor utcai stadiontól, majd a megérkezés után edz Pécsen és a szálláshely is a baranyai megyeszékhelyen lesz, a mérkőzést vasárnap 18 órától rendezik.

LABDARÚGÓ NB I, 13. FORDULÓ

PÉNTEK

Bp. Honvéd–Diósgyőri VTK 18.00
SZOMBAT
Ferencváros–Újpest FC
15.00
Vasas–Paksi FC
15.00
Haladás–Kaposvári Rákóczi
17.00
Zalaegerszegi TE–BFC Siófok 17.00
Kecskeméti TE–Lombard FC 17.30
VASÁRNAP
Győri ETO FC–Videoton FC
16.00
Pécsi MFC–Debreceni VSC 18.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik