FTC: A Fradi előrébb tart, mint az Austria Wien - Dilaver

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2015.02.11. 17:19
Emir Dilaver, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros védője szerint az új igazolásokkal egy szinttel feljebb lépett a zöld-fehér együttes, amellyel nagyon szeretne bajnoki címet nyerni.

„Ami a futballt illeti, nagy különbségről persze nem beszélhetünk, de a Fradi előrébb tart, mint az Austria Wien – mondta Dilaver a fradi.hu-nak. – Az edzőközpontban nagyszerű pályákon dolgozhatunk, nekünk van az egyik legcsodásabb stadionunk. A csapat sokkal jobban együtt van, nincsenek klikkek, mindenki egy felé tart. Az emberek pedig teljesen mások itt. Sokkal szenvedélyesebbek, igazán a szívükből élik az életet. Van például egy ismerősöm Budapestről, aki annál a cégnél dolgozik, ahol édesapám is. Amikor beszéltünk egymással, elmondta, hogy a kisfia imád engem, mert a Fradiban játszom. Óriási boldogság volt hallani ezt.”Dilaver a fradi.hu-nak. – Az edzőközpontban nagyszerű pályákon dolgozhatunk, nekünk van az egyik legcsodásabb stadionunk. A csapat sokkal jobban együtt van, nincsenek klikkek, mindenki egy felé tart. Az emberek pedig teljesen mások itt. Sokkal szenvedélyesebbek, igazán a szívükből élik az életet. Van például egy ismerősöm Budapestről, aki annál a cégnél dolgozik, ahol édesapám is. Amikor beszéltünk egymással, elmondta, hogy a kisfia imád engem, mert a Fradiban játszom. Óriási boldogság volt hallani ezt.”

„A törökországi edzőtáborban remek edzéseink és meccseink voltak. Örömteli, hogy mindhárom találkozónkat megnyertük. Biztos vagyok benne, hogy az új igazolásokkal erősödtünk, és egy szinttel feljebb lépett az együttes. Bár van még néhány hét a rajtig, úgy érzem, teljesen fittek leszünk a bajnokság kezdetére.”

„Számomra a legfontosabb, hogy hátul stabilak legyünk. Emellett azonban szeretnék, elöl is minél veszélyesebb lenni. Gólpasszokat adni, és minél több gólt szerezni. A bajnokságban az első három között akarunk végezni: az első hely elérése nem csak a saját kezünkben van, a realitás, hogy a második helyet szerezzük meg. Mindenki szeretne trófeákat nyerni, és jó esélyünk van rá, hogy a Magyar Kupában megtegyük ezt. A következő években a lehető legtöbb kupát meg akarom nyerni a Fradival, különösen vágyom a bajnoki cím elérésére.”

Bár az utánpótlás-válogatottakban osztrák színekben szerepelt, Muhamed Besic után Dilaver is szeretne a Fradiból a bosnyák nemzeti tizenegybe kerülni.

„Igen, az útlevelemet is megváltoztattam már, és a FIFA-nál is intézem, hogy ha úgy alakul, a bosnyákokat tudjam segíteni. Boszniát sokkal inkább a hazámnak tekintem, már csak a családom miatt is. A szövetségi kapitány már megnézett néhány alkalommal, videókat is látott rólam, és az újságírók is egyre többet érdeklődnek. Természetesen játszani akarok a válogatottban, de nem a nyilatkozataimmal akarom felhívni magamra a figyelmet. A lehető legjobb tudásomat nyújtom majd, és ha a kapitány úgy gondolja, hogy erőssége lehetek a csapatnak, akkor biztosan meghív. Óriási örömmel csatlakoznék a nemzeti tizenegyhez, és maximálisan a szívemből játszanék a bosnyákokért.

„Még nagyon sokáig a Fradiban akarok maradni. Többször is beszélgettünk a többiekkel, akik mondták, hogy az elmúlt években őrületesen nagy változások történtek a Fradi és a Népligeti Sporttelep életében. Most már én is látom, hogy a klub folyamatosan fejlődik. Ha kiejtem a Fradi nevét, ma már mindenkinek az jut eszébe, hogy a klub jó irányba halad. Jó stadionunk, jó edzőnk van, minőségi játékosokat igazoltunk, és a csapat is folyamatosan erősebbé válik.”

„Ötven évvel ezelőtt a Fradi hatalmas sikereket ért el. Emlékszem, a falamon lévő posztereken nemcsak a Barcelona, vagy a hozzá hasonló sztárklubok nevét olvashattam, hanem a Fradiét is, hiszen számos nemzetközi tornán szerzett nagy győzelmeket. Gera Zoli itt volt a legutóbbi bajnoki címünk alkalmával, mindannyian át akarjuk élni azt, ami neki már sikerült. Csodálatos a stadionunk, kiváló edzőközpontban készülhetünk. Most már a mi feladatunk, hogy visszaadjunk valamit abból a sok jóból, amit kaptunk. Nem lehet más célunk: újra fényes korszakot akarunk nyitni, hogy visszahozzuk a Fradi történelmének nagy sikereit!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik