NB I: tíz év után távozik a ZTE meghatározó játékosa – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 09:35
Bedi Bence (kékben) nem hosszabbítja meg Zalaegerszegen a nyáron lejáró szerződését (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Bedi Bence tíz éve, 17 esztendősen került fel az akkor még NB II-es ZTE FC első keretébe. A saját nevelésű középpályás most úgy döntött, nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését.

 

 

A Nemzeti Sport információi szerint a nyáron távozik Zalaegerszegről a csapat saját nevelésű középpályása, a 27 éves Bedi Bence, akinek júniusban lejár a szerződése a ZTE-nél. A klub szeretett volna hosszabbítani alapemberével, de Bedi új kihívásra vágyik.

„Tíz éve futballozik Zalaegerszegen, szeretné magát máshol is kipróbálni – erősítette meg értesülésünket megkeresésünkre a játékos menedzsere, Dragan Szekulics. Bízom benne, hogy sikerül neki külföldön csapatot találni, az az elsődleges cél, ha ez nem sikerülne, akkor jöhet szóba másik magyar klub.”

Úgy tudjuk, itthonról a Fehérvár is érdeklődött a középpályás iránt, és ezt a menedzser sem cáfolta.

„Igen, Fehérvárról volt érdeklődés, ahogy más magyar klubtól is, de hangsúlyozom, a fő cél az, hogy Bence külföldre tudjon igazolni.”

Bedi 2014-ben került fel az utánpótlásból a ZTE első csapatához és 2015 februárjában, a Békéscsaba ellen játszotta az első bajnoki meccsét a csapatban, az NB II-ben. A másodosztályban 135 meccsen 12 gólt szerzett a ZTE-ben, főszerepet játszott abban, hogy 2019-ben kiharcolta a gárda a feljutást. Azóta az élvonalban 133 mérkőzésen hat gólt ért el. Tavaly Magyar Kupát nyert a ZTE-vel és a jelenlegi idényben is alapembernek számít, 22 NB I-es találkozón egy gólig és négy gólpasszig jutott eddig.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik