„Drámai összecsapás volt” – Blagojevics az Újpest legyőzése után

Vágólapra másolva!
2024.04.28. 12:12
A DVSC vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics szerint drámai csatát hozott a fővárosi lila-fehérek elleni összecsapásuk (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kiss Annamarie)

 

PAKS–MEZŐKÖVESD 2–1

BOGNÁR György, a Paks vezetőedzője a sajtótájékoztatón:

„Az eredmény jó, fontos három pontot szereztünk, de játékban többre számítottam. Az első félidőben annyi kreatív játékot mutattunk be, hogy működjön az elképzelésünk, csakhogy nem volt átütőerő a futballunkban. Ha valamikor egy edzőnek izgulnia kell, ilyen meccsen feltétlenül, hiszen az egy gól nem előny, egyet bármikor lehet kapni, sőt, saját magunknak is lőhetünk. Az biztos, hogy ha van mérkőzés, amelyet nem nézek vissza, ez az… Nem lehet kifogásom a játékosok hozzáállásával kapcsolatban, a pályán csapatot alkotunk, ugyanakkor a kreativitást hiányolom. Színvonalasabban is tudunk futballozni, ezt azonban a Mezőkövesd ellen nem mutattuk meg.”

Milan MILANOVICS, a Mezőkövesd vezetőedzője

Hogyan értékeli a mérkőzést, amelyen az utolsó pillanatig volt esélyük a pontszerzésre?
– Megérdemelten nyerte meg a meccset a Paks. Az első húsz percben beszorultunk, több hazai lehetőség is adódott a kapunk előtt és gólt is kaptunk. Ezt követően viszont felvettük a ritmust, a második játékrész már jól nézett ki, gólt szereztünk és lőhettünk volna még egyet.


– Az első játékrészben nagy nyomás nehezedett a Mezőkövesdre. Egygólos hátrányban mit kért a futballistáitól a szünetben?
– Nem kellett különösebben változtatni, mert ez már az első félidő végén megtörtént. Egy védekező középpályással kezdtünk, utána viszont már két hatossal játszottunk, jobban is néztünk ki.


– A Mezőkövesd már búcsúzott az élvonaltól, de van még hátra három bajnoki. Mit remél ettől az időszaktól?

– Törekedni kell a maximumra, sportemberként állni valamennyi mérkőzéshez. A hátralévő három találkozón a ZTE, a Kisvárda és az MTK ellen megfelelő mentalitással kell pályára lépnünk, és minél több meccset meg kell nyerni.   Z. A.
 

DEBRECEN–ÚJPEST 1–0 
 Szrdjan BLAGOJEVICS, a DVSC vezetőedzője
– Ha nehezen is, de nyert a csapata. Elégedett a mutatott játékkal?     
– Teljes mértékben. Drámai összecsapás volt, a szurkolóknak biztosan nagyon izgalmas volt végignézni. Szeretném megdicsérni a játékosokat, mert az elmúlt időszak hullámvölgye nem volt egyszerű a számukra. Több mérkőzésen is hiába voltunk fölényben, mégsem jöttek az eredmények, vereségeket szenvedtünk. Most viszont akkor is elégedett lennék, ha gól nélküli döntetlennel ért volna véget a mérkőzés, persze nagyon boldog vagyok, hogy végül nyerni tudtunk.

– Emberelőnyben úgy futballozott a Debrecen, ahogyan kell?     
– Tetszett, hogy a játékosok kontroll alatt tartották az érzelmeiket. Annak ellenére, hogy rengeteg helyzetet kihagytak, nem látszott rajtuk a frusztráció, idegesség. Türelmet mutattak, ami kulcsfontosságú volt ebben a szituációban, és a győzelemmel végül megkapták a jutalmukat.
– Hogyan látja az esélyeket az európai kupaindulás kiharcolására?   
– Az biztos, hogy a győzelem miatt az egész héten jó lesz a hangulat az öltözőben. Edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre haladunk, meglátjuk, a teljesítményünk mire lesz elég.

MÉSZÖLY Géza, az Újpest vezetőedzője

A sajtótájékoztatón kiderült, a lila-fehérek vezetőedzője nem kíván válaszolni a mérkőzésről tudósítók kérdéseire, néhány mondatban foglalta össze véleményét: 
„Szervezett játékkal készültünk a Debrecen ellen, mert tudtuk, hogy csak úgy lehet esélyünk. Ezt hellyel-közzel megvalósítottuk, nagy akarattal futballoztunk. Az első félidőben a labdaszerzések után kevésbé tudtunk felérni a támadásokkal, mint szerettünk volna, a szünetben ezért változtattunk és a középpályát erősítettük. A tervünket, sajnos, sutba vágta a kiállítás. Megjegyzem, a játékvezetőt Tamás Krisztián szabálytalanságánál kihívta a VAR, míg az első félidőben Szécsi Márk eseténél ez elmaradt. Emberhátrányban keményen küzdött a csapat, élő falat húztunk a kapu elé, és valaki mindig kisegített. Nagyon közel voltunk a pontszerzéshez, sajnos nem sikerült, viszont a mérkőzésen mutatott csapategységre szeretnénk építeni a hátralévő mérkőzéseken.”  N. ZS.

 

DIÓSGYŐR–KECSKEMÉT 0–0 

VLADIMIR RADENKOVICS, a DVTK vezetőedzője
 – Védekező felfogású Kecskemétre számított?
– Abszolút. Szervezetten, jól védekező, a területeket lezáró csapat volt az ellenfelünk. Megpróbáltuk ugyan a bal oldalon megbontani a vendégek védelmét, ám hiába futballoztunk fölényben, nem igazán sikerült rést találni a falon.
– Nem bosszantja az, amikor szinte kockázatmentes futballal lesz nulla nulla az eredmény?
– A Debrecen elleni emlékezetes sikerből és ebből a gól nélküli döntetlenből is van mit elemeznünk. A szurkolóink nyilván csalódottak voltak, hogy nem láttak gólt…
A tizennyolc éves Ferencsik Bálint az első élvonalbeli meccsét játszotta: a hátralévő fordulókban is folytatódik a fiatalok tesztelése?
– A diósgyőri akadémia minőségi játékosokat nevel, s nekem egyáltalán nem számít, hogy tizennyolc vagy húszéves a labdarúgó: mutassa meg, mire képes. Középpályásunk tizenegy percet volt a pályán, ám bemutatott egy olyan váratlan megoldást, amely bennünket is meglepett. És igen, a hátralévő fordulókban is lehetőséget kívánunk adni azoknak a tehetségeknek, akik rászolgálnak a bizalomra, hiszen folyamatosan építjük a jövő DVTK-ját.   

SZABÓ István, a KTE vezetőedzője

Megnyugodott?
– Tulajdonképpen igen, hiszen elértük célunkat. Arra készültünk, hogy zártan, szervezetten védekezünk, s nem engedünk teret a hazai támadásoknak. Labdaszerzés után gyors átmeneteket is terveztünk, s bár ebből nem sok valósult meg, a védekezésünk rendben volt. Büszke vagyok rá, hogy míg ősszel sok gólt kaptunk, tavasszal változott a helyzet, stabilizálódott a csapat védekezése.
– A csapata kiharcolta a bennmaradást, ezek után mire lehet számítani a hátralévő fordulókban?
– Csalódott lennék, ha mentális gondjaink adódnának a bennmaradás kiharcolása kapcsán. Továbbra is pontokat szeretnénk gyűjteni, egyáltalán nem mindegy, hányadik helyen végzünk a tabellán, ugyanis ehhez jutalom is párosul. Kiváló közösség a miénk, továbbra is családias a hangulat, és ez tökéletes alapot biztosít a továbbiakhoz.

– A DVTK beveti a fiatal tehetségeket, ezen a téren Kecskeméten is történhetnek lépések?
– Helmich Pál immár rendszeresen játszik a csapatban, ám több olyan fiatal labdarúgóra is figyelek, figyelünk, akiket idővel a pályán is láthatnak majd az értünk szorítók.   V. GY.

NB I, 30. FORDULÓ
Április 26., péntek
Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia 1–0
Április 27., szombat
Paks–Mezőkövesd 2–1
Diósgyőri VTK–Kecskemét 0–0
Debreceni VSC–Újpest 1–0
Április 28., vasárnap
15.15: Kisvárda–Fehérvár (Tv: M4 Sport)
17.45: MTK Budapest–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

1. Ferencvárosi TC29205471–26+45 65 
2. Paksi FC30165948–40+8 53 
3. Fehérvár FC29155951–38+13 50 
4. Puskás Akadémia301210849–31+18 46 
5. Debreceni VSC301361146–39+7 45 
6. MTK Budapest291271040–52–12 43 
7. Diósgyőri VTK301181148–49–1 41 
8. Zalaegerszegi TE301161350–56–6 39 
9. Kecskeméti TE301151440–44–4 38 
10. Újpest FC301041638–62–24 34 
11. Kisvárda29741832–46–14 25 
12. Mezőkövesd30552026–56–30 20 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik