NB II: két érkező, hét távozó Békéscsabán

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 22:28
null
Bor Dávid is távozott a Békéscsabától (Fotó: Imre György/ Békés Megyei Hírlap)<br />
Kóródi Nándor és Futó Zsombor a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba együttesében folytatja pályafutását, viszont hét játékos, Fülöp István, Bor Dávid Ferenc, Szabó Zsombor, Izing Martin Ferenc, Tomori Zoltán, Balla Mátyás, valamint Varga Tamás Károly távozott a klubtól – számolt be róla a csabaiak honlapja.

 

A Békéscsaba 1912 Előre leigazolta a támadószekcióba a 23 éves Kóródi Nándort, valamint a középpályára a korábbi pécsi csapatkapitányt, a 30 éves Futó Zsombort.

Kóródi Nándor 2017-ben került a köztudatba, amikor elutazhatott a DVSC törökországi edzőtáborába, majd a Ferencváros elleni NB I-es mérkőzés hajrájában az élvonalban is bemutatkozott. A szolnoki születésű, püspökladányi származású 183 cm magas, ballábas labdarúgó támadó- és szélsőpozíciókban egyaránt bevethető. Az ősszel Szegeden futballozott, de csak a megyei I-ben szereplő második csapatban kapott lehetőséget; a szegediektől vásárolta meg a Békéscsaba.

A másik új játékos, Futó Zsombor Pécsről érkezett Békéscsabára. A 30 esztendős jobblábas játékos fő feladata védekező középpályásként a támadások építése, valamint az átmenetek hatékony biztosítása lesz. Futó szintén Debrecenben kezdte pályafutását, majd a Honvéd–Siófok–Pécs útvonalon keresztül vezetett útja Békéscsabára.

Az algyői edzőtáborba már elutazott a két új szerzemény.

Hét távozó is van a csabaiaknál, máshol folytatja pályafutását Fülöp István, Bor Dávid, Szabó Zsombor, Izing Martin, Tomori Zoltán, Balla Mátyás, valamint Varga Tamás Károly.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik