Hazai pályán remekelt a Honvéd, Lőrinczyék négyszer találtak be a Pécs kapujába

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 16:50
null
A Honvéd (piros-feketében) remek játékkal rukkolt elő a Pécs elleni bajnokin (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 29. fordulójában a Budapest Honvéd a Pécset fogadta. Az első félidő közepén gyorsan kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, akik a második félidőben is kétszer vették be a Pécs kapuját, és 4–0-s győzelmet arattak.

 

LABDARÚGÓ NB II
29. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD–PÉCSI MFC 4–0 (2–0)
Budapest, Bozsik Aréna, 2098 néző. Vezette: Lovas László (Szécsényi István, Nagy Viktor)
BP. HONVÉD: Dúzs – Kovács N. (Kulbacsuk, 77.), Pekár I. (Kálnoki-Kis, 72.), Szabó A., Benczenleitner (Eördögh, 77.) – Adorján – Krajcsovics, Keresztes N. (Bocskay, 77.), Lőrinczy, Kerezsi (Kundrák, 83.) – Bobál G. Vezetőedző: Csertői Aurél
PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L. (Szekszárdi T., 69.), Pejovics, Hadaró – Szabó M. (Gera Z., a szünetben), Terbe, Hudák M., Majnovics (Takács Zs., a szünetben) – Bachesz (Rácz B., a szünetben), Harsányi I. (Krausz, 80.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Lőrinczy (29., 32. – az elsőt 11-esből), Kerezsi (64.), Bobál G. (71.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél: – Az elejétől kezdve úgy játszottunk, ahogyan kell – amikor kellett, türelmesek voltunk, amikor kellett, letámadtuk az ellenfelet. Uraltuk a játékot, szép gólokat szereztünk, s a harmadik találat el is döntötte a találkozó sorsát. Minden összejött; egy kis gát felszakadt a srácokban, de nem szabad kiengednünk a hátralévő meccseken sem!
Mátyus János: – Roppant fájó vereséget szenvedtünk. Huszonkilenc percig úgy játszottunk, ahogyan elterveztük, aztán jött egy véleményes tizenegyes, majd „dugába dőlt” minden. Nem azt játszottuk az első gól után, amit megbeszéltünk – teljesen megérdemelt a Honvéd győzelme, még ilyen különbséggel is.

ÖSSZEFOGLALÓ

Talán a bajnokság kezdetén senki sem gondolt arra, hogy a vasárnapi Honvéd–Pécs összecsapás tétje a kiesés elkerülése lesz. A két csapat őszi bajnokija gól nélkül zárult, azonban ezzel az eredménnyel ma egyikük sem lehetett volna túlzottan elégedett.

Az előző fordulóban mindkét csapat fontos 3 pontot szerzett, a Honvéd a sereghajtó Mosonmagyaróvár otthonában nyert, a Pécs „hatpontos” meccset nyert meg az utolsó előtti Tiszakécske ellen.

A mostani találkozót a Honvéd kezdte jobban, majd már az első negyedóra végén feljegyezhettük az első pécsi lehetőségeket is. A 26. percben Kerezsi lövése után csak Helesfay nagy védése mentette meg a vendégeket a góltól. Percekkel később már a kapus sem segíthetett, a 29. percben Lőrinczy váltotta gólra a Pejovics kezezéséért megítélt büntetőt. A 32. percben gyorsan megduplázta előnyét a Honvéd, Kerezsi ívelése után Lőrinczy szerezte meg második saját és egyben csapata második találatát.

A félidőben hármat is cseréltek a vendégek, de a játékuk ettől egyáltalán nem javult fel. Bár távoli lövésekkel ezúttal is próbálkoztak Hudákék, a hazaiak kapusát egyáltalán nem dolgoztatták meg. A 64. percben ellenben újabb Honvéd-gól született. Lőrinczy ezúttal az előkészítésben jeleskedett, a kapuba pedig Kerezsi talált be. A 71. percben Kerezsi beadása után Bobál Gergely csúsztatott a bal alsó sarokba. Fölényes győzelmének köszönhetően a Honvéd fellélegezhet a kiesés elleni harcban. A lefújást követően a pécsiek csupán annak örülhettek, hogy a BVSC vereségének köszönhetően nem csúsztak le kieső pozícióba. 4–0

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik