MLSZ: ismét elutasították a Haladás licenckérelmét

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 14:32
Másodszor is elutasították a Haladás licenckérelmét (Fotó: haladas.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottsága április 23-i első ülését követően május 10-én ismét ülésezett és elbírálta a 2024–2025-ös idényre benyújtott nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II-es) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket, amelyek esetében az első ülésen hiánypótlást írtak elő.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. nemzeti első osztályú (NB I) licenckérelmét elutasította derült ki az MLSZ pénteki közléséből. Mint arról korábban már hírt adtunk, első körben a jelenleg az első osztályban szereplő csapatok közül a Mezőkövesd NB I-es és NB II-es licencet sem kapott – a borsodiak kiesése már biztossá vált –, míg az NB II mostani mezőnyének klubjai közül a Haladás, a Siófok és a BVSC-Zugló neve nem szerepelt akkor a felsorolásban. A Siófok és a BVSC azóta pótolta a hiányosságokat, a szombathelyi együttes azonban a második körben sem kapta meg a licencet. 

Nemzetközi (UEFA) és nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencet kapott:

1. MEZŐKÖVESD ZSÓRY FUTBALL CLUB KFT.

Nemzeti másodosztályú (NB II-es) klublicencet kapott:

1. BFC SIÓFOK SPORTSZOLGÁLTATÓ KFT.
2. BVSC LABDARÚGÓ NONPROFIT KFT.

Az első ülésen már licencet kapott klubok teljes névsorát korábbi cikkünkben olvashatja:

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani, amelyről döntést a Fellebbviteli Licencadó Bizottság hoz. A 2024–2025-ös bajnoki idényre licencet kapott klubok végleges listáját az MLSZ legkésőbb május 31-ig köteles megküldeni az UEFA felé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik