Hiába a pontszerzés Gyirmóton, kiesett a Tiszakécske

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 16:52
A sárgában játszó gyirmótiak még a szünet előtt egyenlítettekk a sötétkékben játszó Tiszakécske ellen (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
A labdarúgó NB II 32. fordulójában a Gyirmót a Tiszakécskét fogadta. A vendégek már az első percben előnyhöz jutottak Zamostny találatával, de a hazaiak még az első félidő végén egyenlíteni tudtak. Mivel újabb találat nem született a találkozón, az 1–1-es végeredménnyel a Tiszakécske kiesett a másodosztályból.

LABDARÚGÓ NB II
32. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–TISZAKÉCSKEI LC 1–1 (1–1)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 612 néző. Vezette: Takács Tamás (Varga Gábor, Vrbovszki Pál)
GYIRMÓT: Kecskés – Szegi V., Lányi, Hajdú Á., Helembai – Szőke G. – Soltész I., Kovács D., Madarász M. (Molnár J., 57.), Erdei M. (Medgyes Z., 65.) – Adamcsek (Takács R., 90+1.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián, Valencsik – Balázs B., Szőr, Kocsis D., Grünvald (Takács T., 90+2) – Vajda R. (Gyurján, 83.), Zamostny (Torvund, 67.), Bertus. Vezetőedző: Balogh Pál 
Gólszerző: Erdei (44.), ill. Zamostny (1.)
MESTERMÉRLEG
Tamási Zsolt: – Ellenfelünk nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében, de a csapatunk jól tartotta magát, a játék képe alapján igazságos a döntetlen.
Balogh Pál: – Az utóbbi hetek munkája meglátszott a játékon, de a második félidő mezőnyfölényét nem tudtuk gólra váltani, így lemondhatunk az NB II-ről…

ÖSSZEFOGLALÓ

A kieső helyen álló Tiszakécske úgy kezdte a meccset, hogy ha a Gyirmótot nem győzik le, már biztosan búcsúznak a másodosztálytól. Ennek megfelelően már az első percben vezetést szereztek a vendégek, egy nagy bedobás után a megcsúsztatott labdát Zamostny Balázs fejelte a hálóba. A 6. percben a labdát kapura vezető Madarászt buktatta Viczián a 16-osnál, de megúszta az esetet sárga lappal, a szabadrúgás pedig veszélytelennek bizonyult. Hat perccel később már eljutott lövésig Madarász, ám nem tudta elrúgni a kimozduló Kiss Ágoston mellett a labdát. Hiába vette át az irányítást a Gyirmót, sok hibával játszottak a hazaiak. A félidő vége előtt azonban sikerült az egyenlítés: Soltész hosszú felívelése után Erdei Milán emelt a hálóba.

A Gyirmót (sárgában) kiengedett a bajnokság végére (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

A második félidőben aztán végig a vendégek játszottak mezőnyfölényben. Kecskésnek többször védenie kellett, Vajda R., Balázs B.  és Kocsis D. lövéseinél is résen volt a gyirmótiak kapusa. Torvund még egy tizenhatoson belüli műesést is bevetett a siker érdekében, ám ezt Takács játékvezető csak sárga lappal díjazta. 

A döntetlen a meccs képe alapján igazságos, ez azonban nem vigasztalja a vendégek játékosait és szurkolóit sem. A Tiszakécske ugyanis 30 pontos, és ha meg is nyerné a hátralévő két mérkőzést, és pontszámban utol is érnék a BVSC-t, a zuglóiaknak több győzelmük van, így a Tiszakécske semmiképp sem végezhet bennmaradást jelentő helyen.

Elbúcsúzott a másodosztálytól a Tiszakécske (kékben) (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

PERCRŐL PERCRE

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik