Válogatott: Szolnoki hosszú távon lehet a jobbhátvédünk - Egervári

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 11:05
Miután Egervári Sándor kihirdette keretét a februári, Fehéroroszország elleni felkészülési meccsre, az MLSZ TV-nek indokolta, miért maradt ki Király Gábor és Juhász Roland, illetve, miért került be Szolnoki Roland és Böde Dániel.

„Ne nyugodjunk még bele, hogy márciusban zárt kapus meccsen kell játszanunk a románok ellen – kezdte mondandóját Egervári Sándor szövetségi kapitány. – Amennyiben a FIFA nem vonja vissza döntését, előny lehet számunkra a beleki edzőcentrumban néhány száz néző előtt lejátszott mérkőzés, hiszen kissé szimulálná az esetleges nézők nélküli román meccset. Ezt megszokni nyilván nem szeretnénk, de egyfajta segítséget jelenthet.” Egervári Sándor szövetségi kapitány. – Amennyiben a FIFA nem vonja vissza döntését, előny lehet számunkra a beleki edzőcentrumban néhány száz néző előtt lejátszott mérkőzés, hiszen kissé szimulálná az esetleges nézők nélküli román meccset. Ezt megszokni nyilván nem szeretnénk, de egyfajta segítséget jelenthet.”

„Válogatott mérkőzésről lévén szó, a magyar labdarúgás tekintélyét nem kockáztathatjuk gyakorlásként, hanem ez egy komoly megmérettetés mindannyiunk számára. Természetesen szeretnénk néhány dolgot kipróbálni, néhány játékost bevetni, s megnézni, hogy milyen állapotban, formában vannak a keret tagjai” – folytatta a kapitány.

„Néhány meghatározó labdarúgó hiányzik a keretből. Gera Zoltán súlyos sérülése miatt műtétre vár, Király Gábornak pedig a szerdai meccs előtt hétfőn bajnokija van, ami miatt nehéz lenne kedd estére Belekbe utaznia. Nem lesz ott Juhász Roland sem, aki meccshiánnyal küzd. De vannak új játékosok is, akik még nem szerepeltek a válogatottban. Ilyen például Szolnoki Roland, aki a Videotonban ősszel már nemzetközi mérkőzéseken is bizonyította, jó teljesítményre képes. Régóta keressük azt a jobb oldali védőt, aki segítségünkre lehet az elkövetkezendő években. Nyilván fiatalként akár évtizedes lehetőség is áll előtte a válogatott kapcsán. Szeretnénk megnézni Böde Dánielt is, aki kiválóan futballozott a Ferencvárosban, kíváncsiak vagyunk, hogyan tudnak beilleszkedni és alkalmazkodni a közösségünkhöz” – mondta Egervári.

Magyarország február 6-án itthoni idő szerint 17 órától játszik Fehéroroszországgal Belekben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik