Marco Rossi: Ismét felkeltettük a szurkolókban a lelkesedést, amely évek óta szunnyadt

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 18:22
Rossi szerint idővel sikerült visszanyerni a drukkerek bizalmát (Fotó: Török Attila)
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olasz Sportellate oldalnak adott egy nagyobb lélegzetvételű interjút, amelyben beszélt a szurkolók jelenlegi hozzáállásáról, a közelgő Európa-bajnokságról, valamint Szoboszlai Dominikról is említést tett.

A szakember az interjú elején kitért arra, hogyan változott meg a magyar szurkolók hozzáállása a válogatotthoz a 2018-as kinevezése óta. 

„Fokozatosan sikerült visszanyernünk a drukkereink bizalmát és ez az utóbbi években észlelhető igazán. Amikor megkezdtem itt a munkámat, volt olyan mérkőzés, amely 10-15 ezer nézőt vonzott, ma meg már egy Észtország elleni felkészülési meccset is 65 ezres telt ház előtt játszunk” – fejtette ki a Sportellate interjújában Marco Rossi. 

„Ez mind a fantasztikus játékosainknak köszönhető, akik ismét remek eredményeket értek el, amivel felkeltették a szurkolóinkban a lelkesedést, amely évek óta szunnyadt. Bizonyos szempontból ez természetesen egy teher is a vállunkon, ám nekünk csak az a feladatunk, hogy megtegyünk mindent a pályán a győzelemért” – tette hozzá. 

A folytatásban Rossi természetesen a közelgő Európa-bajnokságról is említést tett, és hangsúlyozta, szerinte a mi csoportunk a legerősebb. 

„A németeket jól ismerjük, és ugyan legutóbbi Eb-n 2–2-t játszottunk velük, ez egy teljesen más meccs lesz. A másik két gárdával még nem találkoztunk, de az biztos, hogy fizikálisan nagy kihívást jelentenek majd. Ellenük azonban az fontos lehet, hogy a futballistáink a különböző topligákban gyakran összefutottak már egymással, így nem lesz teljesen ismeretlen a terep.”

A Eb-vel kapcsolatban felmerült még az összehasonlítás a legutóbbi, a (2021-ben rendezett) 2020-as kontinensviadal és a mostani között. 

„Természetesen más lesz a környezet, de mégiscsak futballról beszélünk, szóval nem látok hatalmas különbséget.“

A beszélgetés során, szintén nem meglepő módon, előkerült Szoboszlai Dominik neve is. 

„Úgy érzem, együtt fejlődött a karrierünk. Ő egy olyan labdarúgó, aki ha a rendelkezésünkre áll, akkor a mérkőzés minden területén sokat tud nekünk segíteni. Nálunk sokkal központibb szerepben van, mint a Liverpoolnál, de ez jól áll neki. Az utóbbi meccseinken is Dominik rengetegszer a mi javunkra billentette a mérleg nyelvét, és minden megvan benne, hogy a továbbiakban is hasonlóan határozottan játsszon.”

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik