NBI/B: Demecser-Hévíz 0-1

A mérkőzésről tudósított: BODNÁR TIBORA mérkőzésről tudósított: BODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2002.09.15. 21:12
Címkék
GÓLSZERZÔ
Fred a 29. percben Fonnyadt balról középre gurított labdáját hat méterről a léc alá lőtte (0–1)

SÁRGA LAP
Földvári (Fredet terítette le) a 39., Budovinszky (Fred buktatásáért) az 51. percben

KIÁLLÍTVA
Budovinszky a 67. percben

SZÖGLETARÁNY: 16:5 (6:3)

Mivel kiadós esőzés előzte meg a találkozót, mindkét edző a szokottnál pontosabb játékra hívta fel játékosai figyelmét. A csúszós játéktér a deme-cserieket is óvatosságra intette, az újonc nem kezdett olyan lendülettel, mint ahogy hazai pályán szokott. Amikor viszont hazai lábakon vándorolt a labda, érezhető volt a szándék: mielőbb megtalálni a szélső középpályásokat, akik igyekeztek kamatoztatni gyorsaságukat. A vendégek két támadója közül Győrfi István labdavesztés esetén azonnal visszalépett a középpályáról, így a brazil Fred nem ritkán egyedül őrlődött a demecseri védőfalban. Méghozzá jó eredménnyel, hiszen a légiós okozta a legtöbb zavart a vendégek részéről, s az első félóra végén Fonnyadt Balázs előkészítése után megszerezte a vezetést is. A gólra szögletekkel válaszolt a házigazda, Kuczkó Gábornak, Nagy Sándor csukafejese után kellett a legnagyobban nyújtóznia. Ekkor már – elsősorban Gömbkötő Sándor révén – többször eljutottak a demecseriek az alapvonalig, de a befejezések pontatlanra sikeredtek.
A második játékrészben egyirányúvá vált a forgalom a pályán, vagyis a Demecser ostromolta a vendégkaput az egyenlítésért. A szakadó eső és a megfogyatkozott létszám (Budovinszky Krisztián Fred felvágása miatt kapta meg második sárga lapját) sem riasztotta el ezen szándékától a hazai gárdát, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani a hévíziek kapujánál. Tíz emberrel rohamozó ellenféllel szemben a zalaiak előtt is adódott néhány megugrási lehetőség, miközben a saját kapujuk előtt hősiesen hatástalanították a veszélyes sarokrúgásokat. Az eredmény azt jelenti, hogy a Demecser hazai veretlenségét vesztette el, míg a Hévíz első idegenbeli sikerét ünnepelhette.

MESTERMÉRLEG
Rozsnyai Béla: – Védekezésben hibákat követtünk el, így hiába támadtuk végig a kilencven percet, még csak a pontszerzés sem sikerült.
Pusztai László: – Csapatom végig fegyelmezetten játszott, és egy nagyon jó csapat otthonában szereztük meg a három pontot, aminek nagyon örülünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik