Csodás fürdeni a nagy dicsőségben (folytatás)

SOMOGYI ZSOLT és MIRKÓ ISTVÁN   jelenti PrágábólSOMOGYI ZSOLT és MIRKÓ ISTVÁN jelenti Prágából
Vágólapra másolva!
2008.07.19. 01:04
Címkék
Mint ismert, Bulgária és Spanyolország legyőzésével (mindkét mérkőzésen 1–0-s siker) a magyar U19-es együttes bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe, és kvalifikálta magát a jövő évi, Egyiptomban rendezendő U20-as világbajnokságra. Fiataljaink vasárnap a csoportelsőségért játszanak Németország ellen.

előző hat U19-es Eb-n négy szer aranyérmes Spanyolország.

Mert többel nem lehet.

Szívszorító volt látni a földön elterülő, a csalódástól zokogó, a sikert árasztó közegben felnevelkedett spanyol futballisták fájdalmát.

Ez azért nagy dolog, mert ez a kis csapat, amelyik a botrányoktól átszőtt, működésképtelen magyar futballból érkezett, véghez vitte a csodát. Nálunk ugyanis semmilyen, de valóban semmilyen feltétel nem adott egy ilyen eredményhez.

Ezért is mondhatjuk: hamarosan túljelentkezés lesz, kinek is köszönhető ez a gyönyörű eredmény.

Ginés Melendez megnevezte „jelöltjét”, mint ahogy a bolgár küldöttség vezetője, a szövetség technikai igazgatója is, aki a pénteki reggelinél jött oda a magyarok asztalához, gratulálva Sisa Tibornak és a magyar csapatnak. Arról nem beszélve, hogy még a Hotel Praha igazgatója is bekopogott a magyar edzőhöz, hogy megszoríthassa a kezét: ahhoz képest, hogy az érkezéskor még a londinerek is csak vállvonogatva köszöntek vissza a mieinknek, nem kis előrelépés ez….

Velünk történik mindez?

A prágai magyar konzul is felkereste az együttest, hogy gratuláljon a csapatnak, hiszen a Csehországban dolgozó diplomaták sohasem álmodtak arról, hogy egyszer a magyar futball kapcsán kapnak majd dicséretet…

A Real Madrid, a Barcelona, a Valencia, az Atlético Madrid legtehetségesebb 19 évesei meghajoltak az agárdi, az újpesti, a veszprémi vagy éppen az Integrál-DAC-ban játszó magyarok előtt...

„A szerdai edzésen gyakoroltuk a szögleteket, és én olyan színű trikót kaptam, mint Koman Vladimir, Németh Krisztián és a többiek – mondta a veszprémi Iszlai Bence, aki tétmeccsen először volt kezdő (és egy ilyen meccsen volt az edzőnek bátorsága betenni őt…). – Ez volt az első utalás arra, hogy kezdő lehetek, és amikor meghallottam a nevem a mérkőzés előtt, nagyon boldog voltam. Néhány barátom eljött Veszprémből, és hallottam a hangjukat a Himnusz után: gyerünk, Bence! A selejtező előtt már benne voltam a bő keretben, de megsérültem, és nem is hittem, hogy itt lehetek, és játszhatok a spanyolok ellen! Ráadásul kilencven percet! Hihetetlen…”

Mint ahogy az is, hogy a középpályás néha három emberen szlalomozott át, és a szurkolók tátott szájjal bámulták: ez a fiú aligha marad az NB III-as Veszprémben, már most az élvonalban a helye (állítólag a Haladás és az Újpest máris érdeklődik iránta).

Vasárnap Németország, jövő szerdán az elődöntő következik.

Mi meg reménykedünk, hogy a srácokig nem ér el, mennyien akarnak sütkérezni az ő sikerük fényében…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik