A német legenda elárulta, Mourinho borzalmasan bánt vele a Man. Unitedban

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 14:31
Schweinsteiger elárulta, nem léphetett be a United öltözőjébe José Mourinhónál (Fotó: Getty Images)
Bastian Schweinsteiger egy podcastben mesélte el, milyen borzalmasan telt számára a Manchester Unitedben töltött időszak José Mourinho irányítása alatt.

A 121-szeres német válogatott a Manchester United volt klasszisa, Gary Neville podcastjében osztotta meg a szokatlan esetet az első manchesteri edzéséről a 2016-os világbajnokság után. 

„Első nap együtt edzettem Zlatan Ibrahimoviccsal és örültem, hogy végre egy játékos, aki jól lát a pályán és remek vele játszani – osztotta meg a beszélgetés során a német világbajnok futballista. – Másnap azonban – a szülinapomon – amikor sétáltam befelé John Murtough megállított és azt mondta, nem mehetek be az öltözőbe. És amikor megkérdeztem, miért, azt felelte, mert azt mondta az edző.”

Az ekkor 32 éves középpályás elmondása szerint José Mourinho az eset előtt egyáltalán nem beszélt vele erről, szóval fogalma sem volt róla, mi lehet ennek az oka. 

„Valaki azért tájékoztathatott volna, vagy leülhetett volna velem beszélni normális módon.” 

A nyolcszoros Bundesliga-bajnok, valamint Bajnokok Ligája-győztes német legenda, aki később a Chicago Fire-ből vonult vissza, azt is elárulta, végül az utánpótlás játékosokkal kellett aznap edzenie. 

„Teljesen kitett a felnőttek öltözőjéből, szóval megkértem, hogy hozza ide a cipőm, majd átmentem az U16-os öltözőbe és végül velük is edzettem.”

„Gondolom már akkor meg akartak szabadulni tőlem, pedig imádtam a Unitednél játszani és felvenni a mezüket. Reménykedtem, hogy ha folytatom az edzést, akkor egy nap majd meggondolják magukat és adnak nekem egy esélyt, hogy ismét az Old Traffordon játszhassak” – fejtette ki Schweinsteiger, aki 35 tétmeccsen lépett pályára a manchesteri gárdában, ebből mindössze négyszer a portugál menedzser irányítása alatt. 

GARY NEVILLE-T TELJESEN LESOKKOLTA A TÖRTÉNET

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik