Most sem tudott nyerni a DAC a rózsahegyiek ellen

Vágólapra másolva!
2024.04.20. 18:02
Fotó: Bárdos Zsolt
A DAC a szlovák futballélvonal felsőházi rájátszásának 6. fordulójában gól nélküli döntetlent játszott a Rózsaheggyel, és a tabella 4. helyére csúszott.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ, 6. FORDULÓ
DAC–Ruzomberok 0–0
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 4561 néző. V: Smolák
DAC: A. Popovics – Csinger, Kacsaraba, Brunetti, Alex Méndez (Redzic, 75.) – Herc (Ramadan, 67.), Dimun – Trusa, Vitális (Dolcek, 88.), Andzouana – Moussa Koné (Gouré, 75.). Vezetőedző: Xisco
Rózsahegy: Frühwald – Maly, Maslo, Mojzis – Luterán, Lavrincík, Múdry, Selecky – Hladík (Jackuliak, 87.), Chrien (Boda, 70.), Tucny (Domonkos, 60.). Vezetőedző: Ondrej Smetana

Amikor a dunaszerdahelyi szurkolók megérkeztek a stadionba, először a korábban kezdett zólyombrézói meccsre figyeltek. Ott szerepeltek ugyanis a zsolnaiak, akik végül győztek 2–1-re, és a dobogóért folyó csatában hárompontos előnyre tettek szert a DAC-cal szemben. Így már a bemelegítés közben tudták a sárga-kékek: le kell győzniük a Rózsahegyet, hogy visszaelőzzék a Zsolnát.

Nem várt egyszerű feladat a Dunaszerdahelyre, amely számára az észak-szlovákiai csapat a mumus. Már több mint egy éve nem győzte le őt, az utóbbi négy meccs után egyszer sem örült a három pontnak. Fogadkoztak a csallóközi csapat játékosai, hogy megtörik a rossz sorozatot, hisz az utóbbi hetekben jó formába kerültek. 

Xisco dunaszerdahelyi mester a Sikeres csapaton ne változtass! elvet követve sorozatban harmadszor ugyanazt a tizenegy játékost küldte pályára. Jubileumi volt a Rózsahegy elleni találkozó, ugyanis a 150. találkozóra került sor a MOL Arénában.

A legutóbbi hazai találkozón gyorsan megszerezte a vezetést a DAC, s a sárga-kékek bíztak a hasonló kezdében. A 3. percben Vitális Milán harcossága után Yhoan Andzouana beadása után Matej Trusa fejese a vendégkapus kezében landolt. A dunaszerdahelyiek párszor magasan belőtték a labdát a tizenhatoson belülre, de ott a hórihorgas rózsahegyi védők mellett nem volt esélyük a hazaiaknak. Egy idő után kijöttek a vendégek a sündisznóállásból, és kialakítottak egy veszélyes helyzetet is, de Alexander Selecky nem találta el a kaput. A DAC ment, ment előre, de hiányzott a lendület, a dinamika a játékából. Ugyan többször próbálkozott lövéssel, de komolyabban Tomás Frühwald kapus kapuját nem veszélyeztette.

Nagyon nyomott a második félidő első negyedórájában a hazai csapata, 82%:18% volt a labdatartás – igyekeztek gyorsítani a játékot Munoz mester fiai. Milan Dimun és Ammar Ramadan veszélyeztettek, de nem jött a várva várt gól. Szinte felborult a pálya, a hazaiak küldték a labdákat jobbról, balról a vendégkapu elé, de egyszer sem sikerült a hálóba küldeni. A ráadásban Redzic Damir szabadrúgását követően Frühwald kiütötte a labdát, maradt a 0–0.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik