Tímár bravúrt akar elérni a Fradi ellen; Gróf szép születésnapi ajándéka

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 23:30
null

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:


• A Groupama Aréna volt az európai futball központja kedden. „A Football Forum Hungary a nyugati és keleti futballpiacok közötti híd szerepét tölti be, lehetőséget teremtve a közös tudás megosztására és a kölcsönös növekedésre” – állt az esemény profilját meghatározó leírásban, és valóban, reggeltől estig a ferencvárosi sportlétesítményben s azon belül párhuzamosan három teremben, közel ötven előadóval és ötszáz nemzetközi résztvevővel a labdarúgás legfontosabb, leginkább aktuális témái kerültek terítékre. Jörg Jakob, a Kicker főszerkesztője a Dárdai-ügyről és az Eb-esélyekről is beszélt: „Kemény négyesről van szó, ha mindenképpen fel kellene állítanom egy szubjektív végeredményt, Németországot várnám az első, Magyarországot a második helyre.”

• Szerdán Balmazújvárosban fogadja az élvonalba igyekvő Nyíregyháza a bajnok Ferencvárost. Az NB II-es tabellát vezető, szinte már biztos feljutó csapat vezetőedzője, Tímár Krisztián örömmel emlékszik a zöld-fehéreknél töltött időszakára (noha éppen abban az időszakban igazolt az Üllői útra, amikor kizárták a csapatot, és az NB II Keleti csoportjába száműzték), ám a Szparival bravúrt akar elérni egykori klubja ellen. A 44 esztendős vezetőedző, aki a nyáron vette át a nyíregyháziak irányítását, lapunknak azt mondta, „a médiafelhajtás érezhetően nagyobb, ezt a srácok is érzik, de mi a futballra összpontosítunk, próbáltunk felkészülni a szerdai elődöntőre, és tényleg úgy állunk hozzá, egy meccsen bármi megtörténhet – még a Fradi ellen is”.

• Szép születésnapi ajándékot kapott Gróf Dávid – a Levadiakosz kapusa múlt szerdán töltötte be 35. életévét, a hétvégén pedig biztossá vált, hogy csapatával az első helyen végez a görög második liga B-csoportjában, így készülhetnek az élvonalra. A magyar légiós huszonnégy bajnokin állt a kapuban, tizenöt alkalommal nem kapott gólt – ilyenre még nem volt példa a pályafutásában, hiszen a Honvéddal hét éve szerzett bajnoki cím során tízszer hozták nullára a meccseket. Eddigi karrierje során négy bajnoki címet ünnepelhetett: kettőt az első osztályban (Bp. Honvéd, FTC), kettőt a második ligában (DVSC, Levadiakosz). És itt nem állna meg.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik