Gedó Györgyöt köszöntötték a Vasasnál

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 13:53
Süllős Gyula, a Vasas ökölvívó-szakosztályának elnöke az olimpiai bajnok Gedó Györgyöt köszöntettte
München olimpiai bajnok ökölvívóját, Gedó Györgyöt 75. születésnapja alkalmából köszöntötték hétvégén a Vasasnál. Az ünnepség színhelyéül szolgáló sportcsarnok jó ideje már az ő nevét viseli.

 

Gedó hozta a formáját, szóval tartotta az ünneplőket. Arról mesélt, miért és hogyan utasította vissza a Honvédot.

Azzal kecsegtettek, ha a Honvédban bokszolok tovább, kipipálhatom a kétéves sorkatonai szolgálatot. Nemet mondtam. Nem telt el sok idő, behívtak sorkatonának. A dunai flottilánál szolgáltam, edzeni sem tudtam rendesen, nem különösebben érdekelte őket, hogy olimpiai bajnok vagyok.” – emlékezett vissza az ünnepelt.

Gedó György olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, és nem utolsósorban nyolcszoros magyar bajnok. Ha valaki netán a világbajnoki címet hiányolja, annak eláruljuk, hogy abban az időben, amikor ő aktív versenyző volt, még nem rendeztek világbajnokságot ebben a sportágban. Viszont az Európa-bajnoki cím majdnem felért vele.

Gedó Györgyöt elsőként Süllős Gyula, a Vasas ökölvívó-szakosztályának elnöke köszöntötte.

„Atyai jó barátomat tisztelhetem benne, aki segítőkész és jó tanácsokkal lát el” – mondta lapunknak Süllős Gyula.

A Süllős családról tudni kell, hogy ezer szállal kötődik az ország legpatinásabb bokszszakosztályához. Az elnök édesapja, a 2009-ben elhunyt idősebb Süllős Gyula, a Magyar Ökölvívó-szövetség egykori alelnöke mentette meg a megszűnéstől azt a szakosztályt, ami Papp László, Gedó György és Kovács István révén három olimpiai bajnokot adott Magyarországnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik