Serie B: őrült meccsen jutott a rájátszás elődöntőjébe a Catanzaro

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 23:31
Catanzarói katarzis (Fotó: Imago Images)
A Catanzaro hosszabbítás után 4–2-re nyert odahaza a Brescia ellen az olasz másodosztály (Serie B) rájátszásának első körében, így bejutott a feljutásért rendezett minitorna elődöntőjébe.

Igazi tündérmese a dél-olaszországi (egészen pontosan calabriai) Catanzaróé, amely egy éve a Serie C bajnokaként jutott fel a második vonalba. A legtöbb osztályt váltó csapat ilyenkor a bennmaradásért küzd, ezzel szemben Vincenzo Vivarini együttese az 5. helyen zárta a bajnokságot, így készülhetett a rájátszás első körére, ahol a 8. helyezett Bresciát fogadta.

Nem indult jól a mérkőzés a hazai pályán játszó sárga-pirosaknak, miután a Brescia Nicolas Galazzi közeli lövésével megszerezte a vezetést.

A Catanzaro válasza egy szépen felrajzolt akció végén érkezett, Pietro Iemmello egalizált.

A második félidő elején ismét a Brescia került előnybe, miután Gabriele Moncini kihasználta a hazai védelem megingását.

A lombardiai együttes már zsebben érezhette a továbbjutást, amikor jött Alfredo Donnarumma (nem rokona a PSG-ben védő Gianluigi Donnarummának!), s hatperces ráadás utolsó másodperceiben közelről fejelt a kapuba.

A hosszabbításban bedarálta ellenfelét a Catanzaro, a 105. percben Enrico Brignola estében, kapásból volt eredményes.

A hosszabbítás legvégén (egészen pontosan a 122. percben) az i-re is feltették a pontot a calabriaiak: a hazaiak első gólját jegyző Iemmello egy kontra végén a kilépő kapus mellett a hálóba gurított.

A drámai körülmények között diadalmaskodó Catanzaro az elődöntőben az előző idényben még élvonalbeli Cremonesével csap össze, míg a másik ágon a Venezia és a Palermo találkozik.

SERIE B
RÁJÁTSZÁS
SELEJTEZŐ
Catanzaro–Brescia 4–2 (Iemmello 26., 120+2., Donnarumma 90+6., Brignola 105., ill. Galazzi 8., Moncini 52.) – hosszabbítás után 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik