Jön a 4-4-2 és a Mejía, Woodgate védőpáros

Vágólapra másolva!
2005.09.20. 00:00
Címkék
A kényszer és az elmúlt hét eredménytelensége is váltásra ösztönzi Vanderlei Luxemburgót, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid brazil szakvezetőjét. A fővárosiak a hétvégén az Espanyol vendégeként szenvedtek vereséget a bajnokságban, míg egy héttel korábban a Vigo távozott három ponttal gazdagabban a Bernabeu-stadionból. A két bajnoki között a Real a BL idei első csoportmérkőzésen is simán kikapott, a francia bajnok Lyon 3-0-ra nyert a galaktikusok ellen.
Mejía, Woodgate az Athlético ellen bizonyíthat
Mejía, Woodgate az Athlético ellen bizonyíthat
Mejía, Woodgate az Athlético ellen bizonyíthat
Mejía, Woodgate az Athlético ellen bizonyíthat
Mejía, Woodgate az Athlético ellen bizonyíthat
Mejía, Woodgate az Athlético ellen bizonyíthat

A bajnokságban így három forduló után csak a tizenötödik helyen szerénykedő Real Madrid a következő fordulóban az Athetic Bilbao ellen játszik csütörtökön.

Luxemburgónak alaposan át kell szervezni az utóbbi évek sikertelensége miatt oly’ sokszor bírált madridi védelmet, amelyből kisebb sérülés miatt valószínűleg kidőlt a sorból a válogatott Ivan Helguera, illetve az Espanyol ellen a Montjuicon két sárga lapja után kiállított, szezon előtt 27 millió euróért megvásárolt fiatal Sergio Ramos.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

A brazil tréner így jobb híján a Jonathan Woodgate, Álvaro Mejía párosnak szavaz bizalmat a védelem közepén.
Az angol import 2004 nyarán igazolt a Realba, de tavaly sérülése miatt egyetlen másodpercet sem játszott. Nyáron a csapattal edzett, az utolsó felkészülési találákozón csereként szóhoz is jutott, de a bajnokságban még nem kapott bizalmat.

Mejía két év alatt tizennégy bajnokin léphetett pályára, még a kiegészítőemberek közé sem sorolhatjuk.

Azonban előnyükre válhat, hogy a két játékos a közelmúltban már játszott együtt: az amerikai ligaválogatott ellen az angol légiós a 86., míg Mejía a 88. percben léphetett pályára...

Nemcsak ez az egyetlen változás történhet a Real Madrid életében csütörtökig, ugyanis a dél-amerikai tréner egy hagyományosnak tekinhtető, 4-4-2-s felállás mellett teheti le a voksát csütörtökön.

Középpályán Beckhamé lehet a jobb, Robinhóé a balszél, míg belül Pablo García és Gravesen láthat el leginkább védekezési feladatokat. Elöl marad Raúl és Ronaldo.

Guti és Pavón így sem került közelebb a kezdőcsapathoz, annak ellenére, hogy Zidane még mindig sérült, Julio Baptistát pedig a hétvégén Sergio Ramoshoz hasonlóan kiállították.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik