R. Madrid: Pepe visszatérése és Varane jó játéka fejtörést okoz Mourinhónak

Vágólapra másolva!
2013.02.15. 14:58
Oly sok sérülés és eltiltás miatti fejtörés után kellemesebb problémával néz szembe José Mourinho, a spanyol bajnoki címvédő Real Madrid portugál vezetőedzője. A sérülésből felépülő Pepe visszatértével újra összeállíthatja kedvenc védelmét a kétszeres BL-győztes tréner, ugyanakkor megfontolandó a fiatal Raphaël Varane szerepeltetése is, aki meggyőző játékkal rukkolt ki az elmúlt hetekben.

Mint ismert, a 19 esztendős Varane a Barcelona elleni Király-kupa-összecsapáson végig a pályán volt, ráadásul ő szerezte csapata egyenlítő gólját az 1–1-re végződő találkozón – amelyen egyébként feltehetőleg Sergio Ramos eltiltása, illetve Pepe sérülése nélkül nemigen lehetett volna kezdő. Ezt követően pedig a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntőn – amely szintén 1–1 lett – is kiválóan helyt állt.

A francia élt a lehetőséggel, így most Mourinho új összeállításban küldheti pályára a Madrid védelmét. A korábban középső védőként szereplő Sergio Ramos számára ugyanis nem ismeretlen a védősor jobb oldala – ahol Álvaro Arbeloa gyakran negatív kritikákat érdemel ki a teljesítményével –, míg középen a Mourinho elképzeléseiben biztos pontnak számító Pepe mellett Varane kaphat majd helyet.

A Real Madridra nem vár könnyű feladat: február 26. és március 5. között a Barcelonával kétszer, a Uniteddel pedig egyszer mérkőzik meg a „királyi gárda".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik