Sajtóhírek szerint az év végén visszavonul a GS-tornagyőztes teniszező

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 12:15
ÉVek óta nem áll össze a játéka (Fotó: Getty Images)
A Salzburger Nachrichten írása szerint nem lenne meglepő, ha az idei év végén befejezné pályafutását a US Opent 2020-ban első osztrákként megnyerő Dominic Thiem, akinek a menedzsmentje azt ígérte: a 30 éves teniszező még a reagál a pletykára.

A pletykák szerda reggel kezdtek terjedni, miután az osztrák Salburger Nachrichten azt írta, nem lenne meglepetés Thiem visszavonulása az év végén. Sőt, a lap azt is tudni véli, hogy a 30 éves egyszeres Grand Slam-tornagyőztes Thiem idén októberbe a Vienna Openen szereplne utoljára profiként az ATP Touron. A lap úgy tudja, hogy Thiem már elkezdte a szponzorai tájékoztatását az elhatározásáról. 

Thiem pályafutása csúcsán a világranglista harmadik helyén állt, és megnyerte a 2020-as US Opent, első osztrákként – és ezzel Thomas Muster 1995-ös Roland Garroson aratott sikere óta a második osztrák GS-tornagyőztesnek mondhatta magát. Noha ekkor már évek óta stabil top 10-es játékosnak számított, 2021-re visszaesett a formája, olyannyira, hogy az koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpiai játékoktól is visszalépett, majd augusztus közepén kiderült: csuklósérülése miatt az évben többet már versenyez.

Végül bő háromnegyed év után tért vissza, ám még többet, összesen 14 hónapot kellett várnia, mire újra meccset tudott nyerni – ekkor már 300-on kívül volt a világranglistán. Jelenleg is azért küzd, hogy stabilan a legjobb száz közé visszakerüljön, mert két éve áprilisban volt legutóbb a legjobb ötvenben, és pillanatnyilag a 108. helyen áll.

Thiem visszavonulásának lehetősége egyébként nagyjából az elmúlt években folyamatosan ott lebeg a levegőben, ő maga is úgy fogalmazott még januárban, hogy az idei évre afféle utolsó esélyként tekint.

„Két éve visszatértem már és nem tudok visszakerülni stabilan a a legjobb százba. Ha idén sem sikerül, akkor el kell gondolkodnom, hogy megéri-e folytatni.Azt az érzést próbálom ismét megtapasztalni, hogy képes legyek hosszú idő után újra élvezettel játszani egy teniszmeccsen” – mondta még az év elején Thiem.

A 30 éves teniszező testvére – egyben menedzsere –, Moritz Thiem a Kurier című lapnak úgy nyilatkozott, még a héten tájékoztatást adnak ki a helyzettel kapcsolatban. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik